05.10.2019

Kärpät jatkoi lauantain liigaottelussa voittoputkensa kolmeen peliin, kun joukkue kävi hakemassa SaiPalta pisteet maalein 0-2. Justus Annunen pelasi toisen perättäisen nollapelinsä. Seuraavaksi luvassa on CHL-peli Skellefteåta vastaan.

Kärppien nuoriso oli isossa roolissa, kun SaiPa kaatui kotihallissaan lukemin 0-2 (0-1, 0-1, 0-0). Justus Annunen urakoi etenkin toisessa erässä ison työkuorman ja Jesse Puljujärvi sekä Aatu Räty viimeistelivät oululaisten maalit.

1 .erä

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun varovaisesti ja hyviin maalipaikkoihin ei vastustajaa haluttu päästää. Avauserässä nähtiin vain yksi osuma, joka syntyi Kärppien pelatessa ylivoimaa. Jesse Puljujärvi sai tarpeeksi tilaa ja laukoi vahvasti kiekon maalivahdin jalkojen välistä sisään. Helpottava erikoistilannemaali Kärpille, jonka ylivoimaprosentti oli ennen iltaa Liigan toiseksi heikoin.

2. erä

Toinen erä starttasi hurjalla SaiPan myllytyksellä. Heti alkuun maalilla torjunut Justus Annunen joutui peittämään Tuomas Kiiskisen ja Teemu Ramstedtin läpiajot. Sputnikit loivat lisää laatupaikkoja, kun se pääsi pelaamaan kahden pelaajan ylivoimalla hetken aikaa. Kärppien alivoima ei murtunut vieläkään ja säilytti täydellisen tilastonsa. Ainoan kerran kiekko päätyi maaliin, kun Aatu Räty päätti laukoa voimalla ja kaukaa eikä SaiPan maalivahti onnistunut siihen vastaamaan. Itsevarma suoritus vasta 16-vuotiaalta hyökkääjältä, joka kantaa Red Bull -kypärää myös seuraavassa Liiga-pelissä. Kärpille tarjottiin paikat lisäosumille joukkueen päästyä niin ikään kahden pelaajan ylivoimalle aivan erän lopulla, mutta SaiPa kesti.

3. erä

Päätöserässä ei nähty maaleja, vaikka SaiPa niitä kovasti metsästi. Annunen pelasi tyylikkäästi, kylmäpäisesti ja kypsästi, eikä kotijoukkueen hyökkääjät voineet kuin nostaa katseitaan kohti hallin kattoa. Kärpät oli monesti lähellä kolmatta maalia. Michal Kristof sekä Mika Pyörälä olivat Kärppien pelaajista lähimpänä, mutta tällä kertaa tulos oli tämä. Peli päättyi 0-2 ja Kärpät pelasi kolmannen nollapelinsä putkeen.

Annunen urakoi toisessa erässä peräti 15 torjunnan verran ja keräsi niitä koko pelistä yhteensä 25. Nollapeli oli Kärppien nuorelle maalivahdille toinen. Viimeksi nuori torjuja päästi kiekon taakseen 21. syyskuuta JYPiä vastaan. Toisessa päädyssä Niclas Westerholm pysäytti 17 kutia.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner kehui ottelun jälkeen vuolaasti maalivahti Annusta sekä koko joukkuetta, joka osoitti jälleen, millainen periksiantamaton ryhmä Kärpät on.

Kyllähän Justus Annusen maalivahtipeli oli tänään taas huikeaa luokkaa. Siitä me saimme nauttia ja sitä kautta kotijoukkue pysyi nollilla. Työmäärä oli joukkueelta kova. Jos meinaat Liigassa voittaa pelejä, niin pitää tosi kovasti paiskoa hommia. Siitä voi olla ylpeä, että jokainen pelaaja löi kaiken sekaan. Tiukka peli ja taistelu jatkuu.

Liigapelit jäävät Kärppien osalta hetkeksi tauolle, sillä on aika palata CHL:n pariin. Tiistaina joukkue suuntaa Ruotsiin Skellefteå AIK:n kimppuun ja hakee sieltä sinettiä jatkopaikalle. Perjantaina luvassa on peli Jukureita vastaan ja viikon päästä nähdään tulikuuma kamppailu Raksilassa, kun sarjakärki Tappara tulee vierailemaan.

Liput Tappara- sekä 15. lokakuuta pelattavaan Skellefteå-kotipeliin ovat myynnissä Ticketmasterissa.

Ottelun kohokohdat eivät jääneet pelkästään kaukaloon. Toisen erän mainoskatkon aikana kaksi Kärppien kaulahuiveihin pukeutunutta fania otettiin TV-kuviin ja yleisö sai todistaa hellyttävää kosintaa. Unohtumaton hetki näille kahdelle rakastuneelle ja toivottavasti Kärppien voitto kelpasi kihlajaislahjaksi.