02.11.2019

Halloween-teemapelissä Kärpät otti täyden pistesaaliin voittamalla kotonaan HIFK:n. Tänään maaleja nähtiin vain kaksi ja maalivahti Justus Annunen oli jälleen muurina tolppien välissä torjuessaan kauden viidennen nollansa. Seuraava viikko kuluu Karjala-turnausta seuratessa ja Liigaan palataan 15. päivä.

Kärpät ei säästellyt hikipisaroita, kun isäntäjoukkue kaatoi helsinkiläiset vieraansa maalein 2-0 (1-0, 1-0, 0-0). Kärpät Goes Halloween -peliä oli seuraamassa täysi katsomo ja Kärpät kiitti yleisöä tarjoamalla loppuun asti viihdyttävän ottelun.

1.erä

Oulun Energia Areena oli täpötäynnä jo pelin alkaessa. Alku olikin vauhdikas ja molemmat joukkueet saivat laukauksia aikaiseksi. Peli oli ehtinyt vanheta päälle kolme minuuttia, kun HIFK sai ensimmäisen jäähynsä. Se kostautui lähes heti, sillä komean syöttörallin päätteeksi Michal Kristof viimeisteli Kärpät johtoon. Ykkössyötön sai Jesse Puljujärvi, jonka varmaan jokainen hallissa odotti laukovan itse. Toisessa päädyssä Teemu Turunen aiheutti ongelmia, mutta ei saanut laukauksistaan tarpeeksi ehjiä. Justus Annunen teki töitä maalipuiden välissä eikä joutunut lopulta venymään ihmeisiin.

2.erä

Maaliverkko soi myös toisessa erässä kertaalleen ja Puljujärvi oli taas arkkitehtina. HIFK oli päästä syötön katkoon, mutta Puljujärvi piti kiekon itsellään ja syötti täysin vapaaksi jääneelle Jakub Krejcikille, jonka edessä seisoi tyhjä häkki.

HIFK oli paljon vaarallisempi ja laittoi Annusen sekä puolustajat isoon urakkaan. Helsinkiläiset saivat ainakin kahden minuutin ajan pitää kiekkoa hyökkäysalueella putkeen, mutta Lasse Kukkosen esimerkillä Kärpät kesti paineen. Vieraat veivät laukaukset tylysti 14–4, mutta se harvemmin lohduttaa, kun maaliverkko ei veny.

3.erä

Päätöserässä HIFK haki tiukasti kavennusmaalia ja peluuttikin tehomiehiään jäällä minuuttitolkulla. Kärpät puolusti, mutta loi ajoittain hyviä vastahyökkäyksiä. Kun HIFK laittoi miehiä liikaa kohti hyökkäyssuuntaa, Juho Lammikolle aukesi paikka lähteä läpiajoon, mutta maalivahti Frans Tuohimaa kesti kultakypärän yrityksen. HIFK pelasi kaksi viimeistä minuuttia ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut ohittamaan nuorta huippumaalivahtia. Näin ollen Kristofin ja Krejcikin maalit riittivät voittoon ja Kärppien voittoputki sai jatkua.

Justus Annunen tarvitsi kauden viidenteen nollapeliinsä peräti 36 torjuntaa. Tuohimaa torjui 21. Illan tehokkain pelaaja oli Puljujärvi, joka siis antoi kaksi komeaa ykkössyöttöä molempiin maaleihin.

Kapteeni Lasse Kukkonen söi tänäänkin kiekkoja puolustaessaan maalia. Pelistä odotettiin tiukkaa ja Kukkonen toteaa sen olleenkin sellainen.

Vastustaja oli tosi hyvä. Justus oli hyvä maalissa ja otti heidän paikat kiinni. Meidän ykköslinja kantoi taas hienosti. Intensiivinen peli ja varmasti monelle jäi hyvä mieli.

Liigassa pidetään nyt tauko maaotteluiden ajaksi. Monilla Kärppien pelaajilla on nyt mahdollisuus ladata akkuja ja valmistautua alkutalven otteluihin. Leijonien mukana Karjala-turnauksessa ovat Puljujärvi, Lammikko ja Mikko Niemelä.

Isänpäiväviikon jälkeen Kärpät pelaa perjantaina Pelicansia vastaan Lahdessa ja tulee takaisin Ouluun lauantaiksi, kun vastassa on TPS.