12.10.2023

HIFK – Kärpät 5-3

Kärpät pelasi viikon toisen ottelunsa torstaina Helsingissä. Oululaiset tehoilivat ensimmäisen erän aikana kolmen maalin verran. Hyökkääjä Marko Anttila saavutti yhdellä syötöllään ja yhdellä tehdyllä maalillaan 200. tehopisteen rajapyykin Liigassa.

Ottelun toiseen erään lähdettiin lukemissa 1-3. Kärppien ensimmäinen rangaistus kävi toteen vasta varsinaisen peliajan puolivälin jälkeen, kun puolustaja Martin Jandus vihellettiin jäähykoppiin. HIFK-hyökkääjä Iiro Pakarinen onnistui Juha Jääskän ja Luke Martinin avustamana hyödyntämään kotijoukkueen ylivoimatilanteen ja kavensi lukemat kahteen kolmeen.

Ajassa 49:37 isäntäjoukkueen Joonas Rask toi HIFK:n tasoihin. Päätöserän ehtoopuolella lukemat tulostaululla muuttuivat neljään kolmeen, kun illan avausmaaliin syötön antanut Kristian Vesalainen vei omansa johtoon. Kärpät haki vielä lopussa tasoitusta kuudella viittä vastaan, mutta oululaisten harmiksi verkko heilahti vielä kertaalleen puolustuspäässä.

Keltamustien vahvimpia suorituksia nähtiin tänään maalivahti Niklas Kokolta, joka torjui ottelun aikana yhteensä 29 kertaa.

Illan osumat:

1 – 0 Juha Jääskä (Kristian Vesalainen, Otto Salin)
1 – 1 (YV) Joonas Kemppainen ( Connor Bunnaman, Miika Koivisto)
1 – 2 Atte Ohtamaa (Marko Anttila, Arttu Hyry)
1 – 3 Marko Anttila (Arttu Hyry, Aleksi Antti-Roiko)
2 – 3 (YV) Iiro Pakarinen (Juha Jääskä, Luke Martin)
3 – 3 Joonas Rask (Juha Jääskä, Kristian Vesalainen)
4 – 3 Kristian Vesalainen (Otto Salin, Petteri Lindbohm)
5 – 3 (TM) Juha Jääskä (Kristian Vesalainen, Jori Lehterä)

Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus:

Kärppien peliviikon kolmas ja viimeinen ottelu pelataan lauantaina Lahden Pelicansia vastaan Oulun Energia Areenalla!