05.01.2022

Kärpät ja Ilves taistelevat illan ottelussa Liigan sarjataulukon kakkossijasta. Ilves on noussut erityisesti loppusyksyn vahvojen otteidensa myötä tasapisteisiin Kärppien kanssa, vaikka sillä on pelattuna kolme ottelua vähemmän. Sarjaa johtava IFK on molemmilla viiden pisteen päässä. IFK kohtaa tänään kotiottelussa JYPin.

Kärppien ja Ilveksen välinen ottelu Oulun Energia Areenalla pelataan ilman yleisöä, ja se käynnistyy poikkeuksellisesti jo kello 17:00.

Kärpät sai päättää vuotensa voittoon, kun joukkue kaatoi HPK:n Hämeenlinnassa maalein 2-3. Tästä huolimatta Kärppien joulukuu oli muuta kuin helppo. Kymmenestä ottelustaan se onnistui voittamaan neljä ja raapimaan yhden lisäpisteen jatkoajalta. Vahva syksy ja sarjataulukon sijoitus kuitenkin kertovat siitä, että joukkueen taso riittää taistelemaan Liigan kärkikahinoissa. Ilveksen kaataminen tänään olisi sekä pisteiden valossa että henkisesti iso asia uuden vuoden alkuun.

Voittamaton Ilves

Ilves on osoittautunut tällä kaudella Kärpille kovaksi vastukseksi. Joukkueet kohtasivat joulukuussa kahdesti alle viikon sisällä, ja molemmat ottelut päättyivät tamperelaisjuhliin. Raksilassa Kärpät oli läpi ottelun takaa-ajajana, mutta taipui vasta jatkoajalla luvuin 3-4. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen uudella Nokia Arenalla kirjattiin Ilveksen eduksi luvuin 3-1.

Vaikka kalenterivuoden 2021 viimeinen ottelu päättyikin tappioon, lähtee Ilves uuteen vuoteen neljän ottelun pisteputkessa. Torstaina 30.12. Ilves kärsi jatkoaikatappion Rauman Lukolle, mutta sitä ennen se voitti kolmen pisteen arvoisesti Kärpät, SaiPan ja TPS:n.

Ilveksen kultakypärä, Nicholas Babtiste, pelasi marras-joulukuun lähes piste-per-peli -tahdilla. Kanadalaishyökkääjä iski pelaamassaan 15 ottelussa pisteet 6+7=13, ja koko kauden saldo näyttää tehoja 10+10=20.

Nuoret Leijonat kokoonpanossa – Koskenkorva jälleen pelikuntoinen

Kärpät saa kokoonpanoonsa takaisin Topi Niemelän, Ville Koivusen ja Joel Blomqvistin jo tänään, kun Kanadassa pelatut U20 MM-kisat päätettiin keskeyttää alkulohkovaiheessa. Niemelä pelaa Kärppien kakkosparissa Ludwig Byströmin kanssa, Koivusen paikka löytyi kolmosketjun laidalta Aleksi Mustosen ja Aku Rädyn rinnalta, ja Joel Blomqvist toimii tänään luukkuvahtina.

Lisäksi Kärpät saa takaisin kokoonpanoonsa keskushyökkääjä Jesse Koskenkorvan, joka oli loukkaantumisen takia sivussa joulukuun 10. päivästä lähtien. Koskenkorva pelaa parhaaillaaan uransa tehokkainta kautta. 22-vuotias hyökkääjä on summannut 28 otteluun pisteet 4+9=13.

Kärpät tänään:

Mäenalanen – Pyörälä – Leskinen
Tieksola – Bourke – Emanuelsson
Koivunen – Mustonen – Räty
Hermonen – Koskenkorva – Hyry

Ohtamaa – Niemelä M
Byström – Niemelä T
Teppo – Rindell
Ronkainen

Galimov
(Blomqvist)

Kärpät – Ilves tänään kello 17:00. Suora lähetys ottelusta C Moressa sekä Radio City Oulun Kiekkoradiossa.