04.01.2021

Nuorten Leijonien taival U20 MM-kisoissa on edennyt välierävaiheeseen. Finaalipaikan tiellä seisoo kivenkova USA. Semifinaali käydään varhain tiistaiaamuna, kello 4:30 alkaen Suomen aikaa.

Suomen U20 maajoukkueen erinomaisesti sujunut MM-turnaus jatkuu tiistaiaamuna, kun välierässä vastaan asettuu Yhdysvallat. Neljästä lohkovaiheen pelistä kolme voittoa maalierolla 25-5 napannut USA on yksi turnauksen tulivoimaisimmista joukkueista, isäntämaa Kanadan ohella. Joukkueen terävimpänä syömähampaana on toiminut Anaheim Ducksin kesällä 2019 varaama keskushyökkääjä Trevor Zegras, jolla on kasassa neljän lohkovaiheen ottelun ja puolivälieräpelin jälkeen pisteet 6+9=15. USA kaatoi omassa puolivälieräottelussaan Slovakian maalein 5-2.

Suomen tie semifinaaleihin näytti Ruotsia vastaan käydyssä puolivälieräottelussa kivikkoiselta ensimmäisen erän jälkeen. Antti Pennanen valmennusryhmineen onnistui kuitenkin puhaltamaan joukkueeseen uutta energiaa pukukopissa, ja kaksi seuraavaa erää oli Leijonien hallintaa. Suomi nousi tasoihin Henri Nikkasen ja Anton Lundellin osumilla, ja ajassa 19:35 Roni Hirvonen iski ottelun voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman.

Kärpistä kisaryhmässä ovat valmentaja Ville Mäntymaan lisäksi puolustajat Kasper Puutio ja Topi Niemelä, hyökkääjä Aku Räty sekä maalivahti Joel Blomqvist. Blomqvist on toiminut turnauksen ajan kolmantena maalivahtina. Puutio on pelannut viisi ottelua ilman tehopisteitä, ja Rädyn saldona on viiteen otteluun kaksi maalia ja yksi syöttöpiste.

Niemelä on ollut yksi joukkueen avainpelaajista. Rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliä esittänyt puolustaja jakaa joukkueensa tehokkaimman pelaajan tittelin hyökkääjä Anton Lundellin kanssa. Kummallakin on viiden ottelun jälkeen kasassa seitsemän tehopistettä.

Toisessa välieräottelussa kohtaavat Kanada ja Venäjä.

U20 MM-välierä Suomi – USA pelataan tiistaiaamuna kello 4:30 alkaen. Ottelun näyttää TV5.