26.10.2020

Nuorten Leijonien joukkue 5.-7. marraskuuta pelattaviin harjoitusotteluihin nimettiin tänään. Kovia nimiä pursuvasta joukkueesta löytyy neljä Kärppien sopimuspelaajaa.

Suomen U20-maajoukkue kohtaa Ruotsin kolmesti Malmössä 5.-7. marraskuuta. Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen julkisti joukkueensa tänään. Nimilistalta löytyvät mm. Winnipeg Jetsin sopimuspelaaja Ville Heinola ja vastikään NHL:ään ykköskierroksella varattu IFK:n Anton Lundell. Kärpistä mukana ovat Joel Blomqvist, Topi Niemelä, Kasper Puutio ja Aku Räty.

Kärppien sopimuspelaajia joukkueesta löytyy kolme. Maalivahti Joel Blomqvist torjui alkukaudella Kärpille uransa ensimmäiset voitot Liigassa. Tällä hetkellä nuori kassari on lainalla Mestiksessä, Kärppien yhteistyöseura Kokkolan Hermeksessä.

Puolustaja Topi Niemelä on pelannut alkukauden Kärppien U20-joukkueen riveissä kuusi ottelua tehopistein 1+3=4. Viime kaudella Liigassa debytoinut Niemelä raivasi tiensä vakiokokoonpanoon ja pelasi lopulta yhteensä 43 liigaottelua ja neljä CHL-ottelua.

Puolustaja Kasper Puutio on pelannut tällä kaudella kaksi liigaottelua ja kaksi U20-Liigan ottelua. Viime kaudella Kanadan juniorisarja WHL:ssä pelannut Puutio teki liigadebyyttinsä IFK:ta 9. lokakuuta. Toisen pelinsä hän pelasi heti seuraavana päivänä. Puutio kirjautti molemmissa otteluissa n. 10 minuutin peliajalla teholukemat +1.

Aku Räty on pelannut kuluvalla kaudella kaksi ottelua Kärppien U20-joukkueessa. Räty on ollut viime viikot loukkaantuneena, mutta hyökkääjä palaa Kärppien joukkueen vahvuuteen tällä viikolla. Viime kaudella Räty pelasi Liigassa 32 ottelua tehopistein 2+5=7.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on ylpeä oman seuransa pelaajista, jotka pääsevät taistelemaan paikasta nuorten MM-kisoissa.

Hieno asia, että neljä seuran pelaajaa saa kunnian edustaa maataan. Jokainen heistä on varmasti paikkansa ansainnut. Kisakoneen lähtöön on vielä reilu kuukausi, joten uskon, että muillakin pelaajilla on vielä hyvä mahdollisuus antaa näyttöjä. Nämä valinnat kertovat aina siitä, että pelaajat ovat kehittyneet.


Kärpät pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun Pelicans vierailee Oulussa. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!

Tutustu ohjeistukseen turvallisesta ottelutapahtumasta.