26.05.2022

Artikkelikuva: Riku Laukkanen

Suomi pelasi tiensä MM-kotikisojen B-lohkon voittajaksi häviten vain yhden seitsemästä lohkovaiheen ottelustaan. Kisat jatkuvat Leijonien osalta neljännesfinaaliottelulla Slovakiaa vastaan. Ottelu pelataan tänään helatorstaina kello 20:20 alkaen.

Puolustaja Atte Ohtamaan mukaan jo lohkovaiheen otteluissa yleisö löysi hyvin hallille ja fiilis katsomossa sekä kaukalossa on ollut sen mukainen.

“Huomaa, ettei pitkään aikaan ole pelattu kotikisoja, ja totta kai on ollut mahtavaa päästä pelaamaan täällä. Hienoa päästä kokemaan tällaiset kisat omalla uralla.”

Leijonien peli on kehittynyt alkusarjan edetessä, ja viimeisessä lohkovaiheen ottelussa Tshekkiä vastaan Suomi pelasikin Ohtamaan mukaan “klassisen ehjät 60 minuuttia”. Samalla, kun pelaajat ovat oppineet yhä paremmin tuntemaan pakki- ja ketjukavereitaan, on joukkue yhtenäistynyt koko ajan enemmän ja pystynyt sitä kautta tasapainoiseen puolustus- ja hyökkäyspeliin.

Tämäniltainen vastustaja on Ohtamaan mukaan hyvin luisteluvoimainen ja aktiivinen joukkue.

“Kova peli on tulossa. Olympialaisissa pelattiin Slovakiaa vastaan pari kertaa. Heillä on taitavia pelaajia, jotka liikkuvat tosi hyvin. Tässä on hyvä paikka päästä mittaamaan sitä meidänkin parasta ulos!”