16.03.2022

Kärpät saa keskiviikkoiltana Raksilaan vieraakseen Tampereen Tapparan, joka taistelee runkosarjan voitosta. Kärpät puolestaan taistelee vielä paikasta pudotuspeleihin. Atte Ohtamaa, Topi Niemelä ja Jesse Koskenkorva palaavat kokoonpanoon.

Liigan runkosarja vetelee viimeisiään, ja tänään Kärpillä on edessä kova haaste, kun Tampereen Tappara vierailee Raksilassa. Tamperelaiset ovat vieneet nimiinsä kauden kaksi aiempaa kohtaamista luvuin 3-2 (ja.) ja 4-6. Kolmas keskinäinen pelataan tänään ja neljäs tulevana perjantaina Tampereella.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki on ollut Kärppien puikoissa nyt kaksi ja puoli viikkoa. Sunnuntaina 27.2. Kärppien kalenterissa oli jäljellä yhdeksän runkosarjaottelua, eikä paikka pudotuspeleissä ollut missään nimessä itsestäänselvyys. Sitä se ei ole vieläkään, mutta Kärpät on onnistunut raapimaan pisteitä kaikista Marjamäen luotsaamista peleistä.

Kärppien pelitapa on ottanut uusvanhan valmentajan myötä harppauksia erityisesti puolustuspelin suhteen.

“Aika rautalankaversion olen vetänyt joukkueelle. Puolustaminen on kaiken ydin. Puolustetaan hyvin, ja meillä on selkeät sävelet siitä, minkälainen meidän rakenne on siellä kentällä. Puolustuspelaaminen, kurinalaisuus ja usko joukkueeseen ovat kolme isointa juttua, mitä olen halunnut painottaa.”

Pelitavalliset asiat ottavat aikansa, mutta yksi asia, jota Marjamäki kaipasi joukkueen tekemiseen välittömästi, oli tunne.

“Viimeinen asia on kuitenkin se suoritustunne. Tämä on tunneammatti, ja me halutaan satsata siihen, että se oikeanlainen suoritustunne näkyy.” 

“Nämä pelit ovat parasta, mitä voi olla tässä vaiheessa”

Kärppien keskiviikkoinen vastustaja Tappara tulee taistelemaan aivan kalkkiviivoille asti koko runkosarjan voitosta. Tällä hetkellä Tappara johtaa sarjaa, mutta paikallisvastustaja Ilves väijyy aivan kintereillä. Myöskin kolmantena majaileva Jukurit on iskuetäisyydellä. Marjamäen mukaan Tappara on laadukas, hyvin valmennettu ja lahjakas joukkue.

“Tappara on erittäin laadukas joukkue, mun mielestä ykkös-mestarisuosikki. Se ei ole mistään tuulesta temmattu väite. Heillä on laadukas materiaali ja lahjakkaita pelaajia. Hyvin valmennettu joukkue, joka on jo voittanut yhdessä mestaruuksia muutamia vuosia takaperin.”

Marjamäen mukaan tuplapelit sarjakärkeä vastaan ovat juuri oikeaa lääkettä kärppäjoukkueelle.

“Nämä Tappara-pelit ovat parasta, mitä voi olla tässä vaiheessa.”

Junttila sivussa – Ohtamaa, Niemelä ja Koskenkorva palaavat

Kärppien kokoonpanossa nähdään liikennettä molempiin suuntiin sitten viime viikonlopun. Julius Junttila on tänään sivussa, mutta takaisin kokoonpanoon hyppäävät Atte Ohtamaa, Topi Niemelä ja Jesse Koskenkorva. Ohtamaan edellinen liigapeli on tammikuun lopulta, Koskenkorva on ollut sivussa kuukauden päivät ja Niemelä vajaat kolme viikkoa.

Ohtamaa ja Topi Niemelä muodostavat tänään Kärppien ykköspakkiparin, ja Jesse Koskenkorva johtaa nelosketjua keskushyökkääjän tontilta. Julius Junttilan paikan ykkösketjun vasemmasta laidasta ottaa Casey Wellman. Kärpät tänään:

Wellman – Mäenalanen – Aaltonen
Koivunen – Kalapudas – Leskinen
Pyörälä – Bourke – Emanuelsson
Slepets – Koskenkorva – Räty

Ohtamaa – Niemelä T
Musin – Ronkainen
Byström – Sklenicka
Niemelä M

Blomqvist
(Kasik)

Kärpät – Tappara tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!