28.04.2021

Kärppien tulevan kauden pakisto täydentyy yhteensä viidellä nimellä. Uusien sopimusten myötä kauden 2021 – 2022 puolustuspää on valmis.

Oulun Kärppien kauden 2021 – 2022 puolustuslinja on näillä näkymin valmis, kun Kärpät sai kiinnitettyä Ludwig Byströmin, Veli-Matti Tiuraniemen ja Jaakko Niskalan. Lisäksi Atte Ohtamaa palaa Ouluun, ja Arttu Paason kanssa on solmittu kolmivuotinen sopimus.

Ulkomaan optio käytetty – Ohtamaa palaa kotiin

Atte Ohtamaa, 33, solmi kesällä 2018 Kärppien kanssa peräti viisivuotisen sopimuksen, joka mahdollisti kuitenkin viettää kaksi kautta ulkomailla. Kaudella 2019 – 2020 Ohtamaa edusti HC Luganoa ja Barys Nur-Sultania, ja kausi 2020 – 2021 kului Lokomotiv Yaroslavlin riveissä. Ohtamaan nykyinen sopimus Kärppien kanssa kattaa kaudet 2021 – 2023. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho odottaa innolla Ohtamaan paluuta Kärppiin.

”Atte on kansainvälisen tason huippupelaaja ja valtavan iso palanen meidän tulevan kauden pakistoamme. Toivotetaan Atte lämpimästi takaisin Kärppä-paitaan. Hän tuo joukkueeseen johtajuutta ja tekee varmasti niitä asioita, mitä voittavassa joukkueessa täytyy tehdä.”

Ohtamaa itse valmistautuu parhaillaan MM-leiritykseen lähtöön. Mies on onnellinen, että pääsi käyttämään sopimuksensa mahdollistaman ulkomaan option ja palaa nyt Ouluun odottavaisin mielin.

”Fiilis paluusta Ouluun on todella hyvä. Kausi 2018 – 2019 oli mahtavaa aikaa ja olen onnellinen, että pääsin vielä käyttämään optioni käydä maailmalla. Viimeiset pari kautta olivat mahtava kokemus ja oli hienoa, että pääsin vielä näkemään Sveitsin ja KHL:n. Nyt on kuitenkin mahtavaa palata Ouluun.”

Puolustuksen runko valmiina – Paaso haastaa kärkikahdeksikkoa

Ludwig Byström, 26, on edustanut Kärppiä nyt kahden kauden ajan. Debyyttikaudellaan ruotsalaispuolustaja pelasi 59 ottelua ja iski niissä 5+19=23 tehopistettä. Kaudella 2020 – 2021 Byström oli joukkueensa tehokkain puolustaja pistein 6+18=24.

”Ludde on huippupuolustaja tässä liigassa, joten on hienoa, että hän jatkaa meillä. Hän on vakiinnuttanut tasonsa Mikko Niemelän parina, ja he muodostavat erinomaisen kaksikon puolustuksessamme. Ludde pystyy pelaamaan isoja minuutteja, ylivoimaa, alivoimaa ja ottelun kriittisillä hetkillä. Hän perheineen on viihtynyt hyvin Oulussa, ja olemme iloisia siitä, että hän halusi sitoutua kahdeksi vuodeksi.

Pietarsaaresta lähtöisin oleva Veli-Matti Tiuraniemi, 23, edusti Kärppien junioreita kaudet 2012 – 2016. Kaudella 2016 – 2017 hän esiintyi edukseen USHL:ssä Dubuque Fighting Saintsin riveissä, kun puolustaja iski pelaamassaan 53 ottelussa pisteet 3+19=22. Viimeiset neljä kautta Tiuraniemi on viettänyt Yhdysvalloissa Mainen yliopistojoukkueessa. Neljä kautta yliopistokiekon korkeimmalla tasolla tuottivat 80 otteluun pisteet 5+16=21.

”Hän on erittäin lahjakas nuori puolustaja, joka pelasi Kärpissä aina A-junioreihin asti. Nyt on saanut opintonsa päätökseen Yhdysvalloissa, ja aika oli otollinen hänelle palata Ouluun ja Kärppiin. Hän on profiililtaan enemmän kiekollinen puolustaja, mutta hän pelaa varmaa peruspeliä, ja Pohjois-Amerikassa hän on oppinut paljon kamppailupelaamista. Odotuksena on, että Veli-Matti pystyy pelaamaan Liigaa hyvällä tasolla, ja lyömään itsensä läpi ammattilaiskaukalossa.”

Jaakko Niskala, 22, on alun perin Rovaniemen Kiekon kasvatti, mutta puolustaja on edustanut Kärppiä jo vuodesta 2014. Kaudella 2018 – 2019 Niskala oli voittamassa Kärpissä U20-suomenmestaruutta. Lisäksi hänet valittiin sarjan parhaaksi puolustajaksi ja hänellä oli koko sarjan paras +/- tilasto (+46). Viimeisen kolmen kauden aikana Niskala on pelannut Kärppien U20-joukkueessa, Liiga-joukkueessa sekä lainalla Mestiksessä.

”Jaska ansaitsi omilla otteillaan jatkosopimuksen. Hän on hyvä puolustava puolustaja, joka pystyy vielä ottamaan isoja kehitysaskelia. Jos kehitys jatkuu oikeanlaisena, niin näen, että hän pystyy myös kasvattamaan rooliaan.”

Arttu Paaso, 19, on oululaissyntyinen Kärppien kasvatti. Viimeiset kaksi kautta Kärppien U20-joukkueen takalinjoilla kiekkoillut puolustaja on profiloitunut erityisesti luotettavaksi oman pään pelaajaksi. 176-senttinen puolustaja debytoi menneellä kaudella myös miesten peleissä, kun hän pelasi helmikuussa kaksi ottelua Mestiksessä Kokkolan Hermeksen riveissä. Paason sopimus on kolmivuotinen.

Harri Ahon mukaan Kärppien pakisto on nyt valmis tulevaksi kaudeksi. Sekä seurajohdolla että valmennuksella on hyvä käsitys siitä, minkälainen kahdeksikko joukkueen puolustuksen tulee muodostamaan. Aho uskoo, että puolustuksessa on riittävästi taitoa, jämäkkyyttä ja leveyttä.

”Meidän kahdeksan kärkipuolustajaa muodostavat erinomaisen kokonaisuuden puolustuspäähän. Arttu Paaso on yhdeksäntenä ja hän tulee varmasti stunttaamaan Liigan puolella tarvittaessa. Pakiston suhteen on todella rauhallinen olo, sillä siinä on laatua ja monipuolista osaamista. Useampi eri pelaaja pystyy pelaamaan erikoistilanteita ja luotettavuutta löytyy varmasti.”

Kärppien sopimuksen alaiset puolustajat 28.4.2021

Mikko Niemelä 2024

Arttu Paaso 2024

Atte Ohtamaa 2023

Ludwig Byström 2023

Veli-Matti Tiuraniemi 2023

Taneli Ronkainen 2023

Jaakko Niskala 2022 + 1

Topi Niemelä 2022

Miihkali Teppo 2022