10.12.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

 

Kärppien pian puolen runkosarjan pelaamista ammutaan tykillä. Mikään ei ole hyvin. Ainakaan jos lukee jääkiekosta kirjoittavien juttuja tai mielipiteitä. Minunkin odotukseni ovat olleet pelattua paljon suuremmat, mutta en silti paketoisi kautta menetetyksi. Yritän uskoa mutumatematiikkaan, jolla on taustana jonkinlaista kokemuksen tuomaa toteutunutta totuutta.

Eli, runkosarjassa joukkueet pelaavat 60 ottelua, joista ne häviävät kymmenen peliä, tekivätpä mitä tahansa ja voittavat kymmenen peliä, vaikka tekemisen taso ei olisi aivan tapissa… Eli onni, epäonni, pomput ja kenttämestarien kuprut, jää, tuomariratkaisut, maailmankaikkeus, pölhöilyt ja älyväläykset tai mitkä tahansa ennakoimattomat tapahtumat tuottavat tuloksiaan noin yhteensä 20 pelissä. Joukkueiden loput 40 ottelua ratkeavat harjoittelun, työn ja osaamisen sekä joukkueiden laadun mukaan, toisin sanoen saadaan mitä ansaitaan. Näissä 40 pelissä uskon parhaiden seurojen tekevän eron heikoimpiin, kaudesta toiseen.

Runkosarjan viimeisen illan summerien soidessa nähdään järjestys, joka on oikea. Pohjoisen Suomen talvilomaviikolla saadaan runkosarjatodistukset. Uskon Kärppien olevan silloin sarjansa priimuksia, sillä tekeminen, yritys, kokemus ja laatu ovat sarjan huipputasoa.

Kaikki tietävät, että pelin on parannuttava, on ruvettava voittamaan ja erikoistilanteitten on parannuttava. Ja näin varmasti tulee käymään. Pelaajarunko on riittävän hyvä ja joukkueeseen tehdyt säädöt ovat oikeansuuntaisia. Ne on ainakin tehty tietoisuudella palautteesta: Huutoa tulee ja tuli.

Otto Karvisen hankinnan perusteet ovat yleisessä tiedossa. Hän, jos joku, on roolipelaaja. Rasittava tapaus, jota vastaan on inhottava pelata, mutta jonka lähes jokainen pelaaja haluaa omaan joukkueeseensa.
Oulusta IFK:hon kesällä 2021 lähteneen Otto Karvisen olisi luullut olevan IFK:n näköinen mies, mutta hän ei sittenkään oikein mahtunut tai sopeutunut puumapaitaan. Hyvä niin, sillä parhaat vuotensa Kärpissä pelannut ”Ode” on tervetullut Kärppiin. Edelleen.
Edellisen kerran Sportista Kärppiin tullessaan Karvista aliarvioitiin. Kärpissä Karvinen pelasi neljä kautta ja oli parempi ja tärkeämpi kuin uskallettiin toivoa. Mikko Mannerin valmennusvuosien Kärpät voitti kolmesti runkosarjan ja Karvisella oli rooli voittavassa joukkueessa. Aika näyttää, mitä Karvinen on tänä kautena.

Tänään illalla Kouvolan KooKoo, yksi Liigan parhaista vierasjoukkueista törmää uusdebyytissään näyttöjä antavaan Otto Karviseen. Mielenkiintoista. Torstaina Jyväskylässä Kärpät pelasi hyvin, mutta JYP nappasi voiton. Tänään on hyvä päivä ottaa voitto ja toivottaa Otto-poika tervetulleeksi takaisin!

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius