29.08.2022

Oulun Kärpät -konsernin muodostavat urheiluliiketoimintaa harjoittava emoyhtiö Oulun Kärpät Oy sekä tapahtumaliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö Qstock Oy.

Kahden alavireisen, Covid-19 koronavirusepidemian sävyttämän kauden jälkeen Oulun Kärpät -konserni jatkoi liiketoimintaa pandemiaa edeltäneellä vauhdilla. Konsernin liikevaihdoksi 30.4.2022 päättyneellä tilikaudella muodostui 16,2 miljoonaa euroa ja liiketulokseksi 3,1 miljoonaa euroa.

Tulokseen vaikuttivat emoyhtiön ottelutapahtuma- ja kumppanuustuottojen suotuisa kehitys sekä osin edellisvuoden kuluihin kohdistuneet merkittävät korona-avustukset ja ennätyksellisen suuret NHL-kasvattajakorvaukset. Kun vielä edelliskaudesta poiketen Qstock-musiikkifestivaali pystyttiin järjestämään heinäkuussa 2021, muodostui tilikaudesta taloudellisesti menestyksekäs.

Oulun Kärpät –konsernin tase ja rahoitusasema on edelleen erittäin vahva. Konsernin omavaraisuusaste oli tilikauden päättyessä 72 % ja emoyhtiön 79 %. Konsernitaseen loppusumma oli 12,0 miljoonaa euroa, josta rahojen ja pankkisaamisten osuus 6,2 miljoonaa euroa eli hieman yli puolet.

Emoyhtiö Oulun Kärpät Oy:n yhtiökokous päätti 29.8.2022, että päättyneeltä tilikaudelta jaetaan hallituksen esityksen mukaisesti osinkoa 0,50 euroa osakkeelta eli yhteensä 0,19 miljoonaa euroa. Perustamisestaan eli vuodesta 2001 lähtien Oulun Kärpät Oy on jakanut osinkoja yhteensä noin 2,1 miljoonaa euroa, josta lähes 80 % on ohjautunut yhtiön suurimmalle omistajalle eli Kärppäsäätiölle käytettäväksi pohjoissuomalaisen juniorijääkiekkoilun tukemiseen.

Konsernilla oli tilikauden aikana vakinaisessa työsuhteessa keskimäärin 85 henkilöä. Vakituiselle henkilöstölle maksettiin palkkoja yhteensä 5,4 miljoonaa euroa, minkä lisäksi konserni tarjoaa tilikauden aikaisissa ottelu-, viihde- ja muissa tapahtumissa merkittävän määrän työmahdollisuuksia alueen nuorille.

Tilinpäätöksen allekirjoitushetkellä ei ole voimassa kokoontumisrajoituksia ja kesän 2022 Qstock-festivaali järjestettiin jälleen loppuunmyytynä, joten näkymät alkaneelle kaudelle ovat positiiviset.

Oulun Kärpät haluaa kiittää henkilökuntaansa, kaikkia kannattajia, yhteistyökumppaneita ja kaikkia muita yhteisön jäseniä, jotka ovat olleet tukemassa Kärppä-perhettä vaikeina koronavuosina. Pohjoisen yhteisön tuki on ollut korvaamaton näinä haastavina aikoina. Sen turvin Oulun Kärpät on päässyt lähtemään alkavaan kauteen taloudellisesti entistäkin vahvempana sekä pystynyt panostamaan kilpailukykyiseen edustusjoukkueeseen.