10.01.2023

Oulun Kärpät Oy ja Tunturiviihde Oy:n perustaja Tomi Keisala ovat allekirjoittaneet yrityskaupan koskien Tunturiviihde Oy:n konsernia.

Tunturiviihde Oy toimi 13 vuotta Keisalan voimin yrittäjävetoisesti ja kasvoi sinä aikana yhdestä Bar Ihku -ravintolasta kokonaiseksi ketjuksi. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli noin 13 miljoonaa, ja se työllisti vakituisesti 150 henkeä.

Bar Ihku -ravintolat ovat osa vuonna 2009 perustettua Tunturiviihde Oy:tä ja vuonna 2017 perustettua IHKU Helsinki Oy:tä. Ihkujen lisäksi joukkoon kuuluu brittihenkinen Pub Old Mates Levillä ja Tampereella.

Keisala tulee jatkamaan merkittävänä osaomistajana sekä operatiivisessa työssä kehitysjohtajana. Tunturiviihde Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkunen, joka jatkaa myös nykyisessä tehtävässään.

”Tämä yrityskauppa on jatkumoa Kärppien strategialle mahdollistaa pitkäjänteiset panostukset ydinliiketoimintaamme, eli jääkiekkoon. Olemme jo pitkään laajentaneet liiketoimintapohjaamme uusilla synergisillä liiketoiminnoilla – viimeisimpinä Qstock Oy:n osake-enemmistön hankinta vuonna 2017 sekä tapahtumakeskus Tullisalin avaaminen keväällä 2020. Yrityskaupan tarkoituksena on vahvistaa molempien yhtiöiden asemaa omalla osaamisalueellaan sekä hyödyntää toimialojen välistä synergiaa.”

taustoittaa Virkkunen kauppojen syntyä.

”Olen äärimmäisen ylpeä kaupoista Kärppien kanssa. Olemme tehneet lähes 10 vuotta yhteistyötä jääkiekon parissa, ja on hienoa saada yhdistettyä voimamme myös ravintolatoiminnassa. Emme ainoastaan vahvista asemaamme, vaan saamme kokemusta sekä ammattitaitoista osaamista vuosiksi eteenpäin. Innolla odotamme tulevaa”,

iloitsee Keisala.

Yrityskaupan myötä Oulun Kärpät -konserni työllistää vakituisesti keskimäärin 250 henkeä, ja sen liikevaihto tulee olemaan noin 30 miljoonaa euroa.