04.02.2022

Kärpät palaa tänään vajaan parin viikon pelitauolta Kouvolassa, kun joukkue kohtaa kello 17:00 alkavassa ottelussa KooKoon. Kärpät ei saanut hyödynnettyä pelikalenterin suomaa aikaa aivan toivomallaan tavalla, sillä joukkueessa jyllännyt koronavirustartuntojen rypäs rajoitti yhteistä harjoittelua.

Tartunnat rajoittavat myös pelaajistoa tämän ja huomisen päivän otteluissa. Seitsemän lainamiestä täydentävää rosteria KooKoo- ja SaiPa-otteluissa.

Kotijoukkueet vahvoilla keskinäisissä

Kärpät ja KooKoo ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmat alkukaudella käydyt kamppailut päättyivät kotijoukkueen voittoon. Kärpät oli syyskuun lopussa Raksilassa parempi numeroin 2-1, ja lokakuun alussa KooKoo juhli Kouvolassa 4-3 voittoa.

Vahvahkon syksyn pelannut KooKoo tuskaili pelinsä kanssa vuodenvaihteen alla, ja koronavirustartuntojen vuoksi joukkue oli lähes koko tammikuun pelaamatta. Tammikuun viimeisenä viikonloppuna KooKoo palasi voittokkaasti kaukaloon, kun se kaatoi Pelicansin kotiottelussa maalein 3-1. Viime lauantaina se kärsi vierastappion SaiPalle luvuin 4-3.

KooKoo on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 10.

Koblizek Kärppiä vastassa

KooKoon kokoonpanosta voi bongata yhden erityisen tutun miehen, sillä Kärpistä kesken kauden Kouvolaan siirtynyt Radek Koblizek hyökkää kolmosketjun oikeassa laidassa. Ketjukavereikseen Koblizek saa Kimi Koiviston ja Teemu Rautiaisen. Koblizek on summannut KooKoossa 29 otteluun tehopisteet 9+9=18.

KooKoon ykköstykki kuluvalla kaudella on ollut ykkösketjun laidassa viilettävä Joose Antonen tehoin 7+19=26. Heikki Liedes on joukkueensa paras maalintekijä 14 täysosumalla.

 Lainamiehet täydentävät kokoonpanoa

Kärppien kokoonpanosta puuttuu miehiä sekä Olympialaisten että joukkueessa riehuneiden koronatartuntojen takia. Kärpät lainasi viikonlopun otteluihinsa yhteensä seitsemän pelaajaa neljästä eri seurasta, ja kaikki lainamiehet pukevat tänään Kärppien peliasun ylleen. Lainalle saapuivat maalivahti Juha Jatkola, puolustajat Jere Vertanen, Juho Korhonen ja Yegor Shekhovotsov, sekä hyökkääjät Oliver Kapanen, Elmeri Kaksonen ja Niko Kuiri. Kärpät tänään:

Pyörälä – Kapanen – Aaltonen
Tieksola – Bourke – Emanuelsson
Hermonen – Mustonen – Kaksonen
Antti-Roiko – Kuiri – Hyry

Byström – Paaso
Ronkainen – Teppo
Korhonen – Shekhovtsov
Vertanen

Galimov
(Jatkola)

KooKoo – Kärpät käyntiin kello 17:00. Suora lähetys ottelusta C Moressa!