09.09.2019

Kesällä Oulun Kärppiin saapunut Patrik Rybár lähestyy uransa ensimmäistä kauttaan Liigassa. Vaikkei sarja ole miehelle kovinkaan tuttu, puhelu maajoukkuekaveri Michal Krištofin kanssa auttoi miestä ymmärtämään enemmän uudesta jääkiekkokulttuurista.

Liiga kolkuttelee ovelle, kun Kärpät ja HPK avaavat sarjan tämän viikon torstaina. Oululaiset lähtevät kauteen jälleen kovalla maalivahtikaksikolla, kun tulevan työkuorman jakavat Justus Annunen ja kesällä Ouluun saapunut Patrik Rybár. Slovakialainen Rybár kertoo, ettei siirtyminen AHL-seura Grand Rapids Griffinsistä Kärppiin ollut kovin monimutkaista.

Prosessi tehdä sopimus Oulun Kärppiin oli helppo. Meillä oli pitkä kausi AHL:ssä, jonka jälkeen lähdin Slovakiaan MM-kisoihin. Kisojen loputtua allekirjoitin sopimuksen Kärppiin.

25-vuotiaalla maalivahdilla oli muitakin vaihtoehtoja, missä jatkaa uraa. Keskustelut maajoukkuekaveri Michal Krištofin ja agentin kanssa toivat miehen lopulta Suomeen.

Uskon, että Kärpät oli paras vaihtoehto, ja olen iloinen, että olen täällä. En tiennyt paljoa, kun tulin tänne, mutta puhuin Krištofin kanssa ja hän kertoi kaupungista ja organisaatiosta.

Rybár puhuu oheisessa videohaastattelussa muun muassa itsestään, taustastaan sekä kertoo mielipiteensä maalivahtivalmentaja Ari Hillistä ja työpari Justus Annusesta.

Kuten aina, haluan olla tuki, johon joukkue voi luottaa,

maalivahti avaa tavoitteitaan.

pelaajakortti