01.07.2019

Kärpät on kiinnittänyt maalivahti Patrik Rybarin yksivuotisella sopimuksella. 25-vuotias slovakialainen saapuu Ouluun Detroit Red Wingsin organisaatiosta.

Viime kaudella Rybar pelasi 37 ottelua Grand Rapids Griffinsin riveissä AHL:ssä. 190-senttinen Rybar jakoi kauden puoliksi suomalaisvahti Harri Säterin kanssa ja kirjautti 37 runkosarjaottelussa torjuntaprosentikseen 90,8% päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,49.

Rybar on synnyinkaupunkinsa Skalican paikallisen seuran kasvatti. Hän kiekkoili kevääseen 2016 asti Slovakian sarjoissa ennen siirtoaan Tšekin pääsarjaan, Hradec Kraloven riveihin. Seuraavan kahden kauden ajan Rybar oli sarjan parhaita maalivahteja. Ensimmäisellä kaudellaan mies pysäytti kiekkoja torjuntaprosentilla 92,2% ja kaudella 2017 – 2018 lukema oli 93,2%. Kummallakin kaudella Rybar ansaitsi paikan Slovakian MM-kisajoukkueessa, ja vuoden 2018 talviolympialaisissa mies oli Slovakian kolmas maalivahti.

Rybar on kautensa päättymisen jälkeen ehtinyt matkustelemaan ja nauttimaan vapaa-ajasta, mutta nyt katse on jo tulevassa kaudessa.

– Teimme lomamatkan tyttöystäväni kanssa New Yorkiin jaKuubaan, mutta nyt olen Bratislavassa harjoittelemassa ja valmistautumassa tulevaan kauteen.

Päätös oli Rybarin mukaan nopea ja helppo. Kertomukset Kärpistä organisaationa ja joukkueena olivat pelkästään positiivisia.

– Juttelin Michal Kristofin, agenttini sekä monien muiden kanssa Kärpistä ja kuulin pelkkää positiivista. Kärpistä on noussut useita pelaajia NHL:ään ja KHL:ään. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho joutui maalivahtikaupoille Veini Vehviläisen allekirjoitettua NHL-sopimus kahden huippukauden jälkeen. Aho on vakuuttunut siitä, että Kärpät nappasi parhaan vapailla markkinoilla olleen vaihtoehdon.

– Veinin lähdön varmistuttua ryhdyimme kartoittamaan vaihtoehtoja maalivahtimarkkinoilla. Olemme tyytyväisiä, että saimme MM-kisatason maalivahdin jolla on pelikokemusta sekä Euroopasta että Pohjois-Amerikasta. Uskon, että Patrik on paras vaihtoehto meille.

Kristof jatkaa Oulussa

Kärpät tiedotti jo viime joulukuussa, että Michal Kristofin sopimukseen kirjattu optio kaudesa 2019 – 2020 on käytetty. Nyt Kärpät ja Kristof ovat sopineet kaksivuotisesta jatkosopimuksesta, joka pitää slovakialaishyökkääjän Oulussa kevääseen 2022.

– Viime kausi oli minulle erityinen. Uuteen liigaan ja uuteen joukkueeseen siirtyminen loivat paljon odotuksia, mutta kun totuin pelisysteemiin ja tutustuin joukkueeseen kaikki meni loistavasti. Valitettavasti emme saavuttaneet mestaruutta viime kaudella, mutta uusi kausi on taas uusi mahdollisuus, Kristof itse pohti mennyttä ja tulevaa.

Kristof oli menneellä kaudella Kärppien kolmanneksi paras pistemies tehopisteillä 9+30=39.HK Nitran kasvatti edusti Slovakian maajoukkuetta edellisissä talviolympialaisissa, sekä kaksissa edellisissä MM-kisoissa.