13.04.2024

Pelicans – Kärpät 2-1
Yleisömäärä: 3506

Semifinaalisarjan viidenteen otteluun lähdettiin Pelicansin johtaessa voitoin 3-1. Kotijoukkue hallitsi pelin avauserää, jossa Kärppien Tomi Karhusta työllistettiin peräti 13 torjunnan verran. Loistavan illan pelannut Karhunen joutui taipumaan ensimmäisen kerran ajassa 06:31 puolustaja Johannes Johannesenin toimesta.

Toinen erä tarjoili tilastojen valossa yhden kärppärangaistuksen. Maaleja ei kuitenkaan erän aikana tehtailtu, ja illan kolmanteen erään lähdettiin lukemien ollessa edelleen 1-0.

Kärpät pelasi ottelun parhaan eränsä kolmannessa, ja tämä näkyi myös tuloksen valossa. Oululaistiimi hyödynsi ottelun ensimmäisen ja ainoaksi jääneen ylivoimansa maalin muodossa, kun Arttu Hyry veivasi maalinedustalta kiekon ohi Pelicans-vahti Niklas Kokon ajassa 53:48. Hyryn viimeistelyn myötä ottelun loppuratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoerästä.

Ensimmäistä jatkoerää ehdittiin pelata reilun minuutin ajan ennen ottelun loppuratkaisua. Hyökkääjä Konsta Hirvonen iski pelin voittomaalin ajassa 61:17 ja vei osumallaan Pelicansin finaaleihin.

Kärpät kohtaa pronssiottelussa KalPan. Lisätietoja pelin lipunmyynnistä tulossa myöhemmin!