28.12.2019

Oulun Energia Areenalla muisteltiin 20 vuoden takaista liiganousua, kun Kärpät nujersi karsinnoissa Lahden Pelicansin. Tänäänkin oululaiset olivat lahtelaisia parempi. Liigakärki taisteli kovasti ja säilytti pisteet Oulussa maalein 5–3. Seuraavan kerran Kärpät pelaa maanantaina, kun KalPa saapuu Raksilaan.

Kärpät sai Pelicansista kovan vastustuksen, ja pelin ratkaisua sai jännittää aina viimeisille hetkille asti. Isännät saivat säilytettyä johtonsa ja haki Pelicansista jo kolmannen voittonsa tällä kaudella tällä kertaa lukemin 5–3 (2–1, 1–1, 2–1).

1.erä

Pelicans painoi täydellä höyryllä Kärppien päälle ja sai luotua ensimmäiset huipputontit. Vieraiden aktiivisuus toi tulosta jo avausminuuteilla, kun Antti Tyrväinen pääsi laukomaan kiekon ohi Patrik Rybarin. Tämän jälkeen Juhamatti Aaltonen pääsi kokeilemaan läpiajosta, mutta slovakialaismaalivahti oli tällä kertaa etevämpi. Kärppien kenttäpelaajat saavat kiittää maalivahtiaan, joka ei antanut Pelicansin karata kauaksi. Pelikellossa seisoi 12:41, kun Otto Karvinen ohjasi komeasti Joona Huttulan viivakudin sisään ja pelin tasoihin. Seuraava maali syntyi myös Pelicansin päädyssä. Jesse Puljujärvi esitteli väkevää rannelaukaustaan, ja siitä syntyneeseen irtokiekkoon ennätti ensiksi Juho Lammikko, joka löi pelivälineen sisään. Erän lopulla Kärpät sai kaksi jäähyä, mutta alivoima kesti loppuun asti.

2.erä

Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa toisen erän aikana. Kärpät pääsi ylivoimalla, joka toimi nopeasti, kun Miska Humaloja iski Jussi Jokisen syötöstä isännät 3–1-johtoon. Pelicans ei luovuttanut vaan laittoi kirivaihteen päälle. Tyylikkään syöttöpelin huipuksi Miihkali Teppo antoi lämärin laulaa ja kavensi tilanteen. Lisäosumiin oli mahdollisuuksia molemmilla joukkueilla, mutta maalivahdit ei murtuneet enää. Jännittävä kolmas erä oli edessä.

3.erä

Kärpät oli ajoittain kovassa mankelissa Pelicansin metsästäessä tasoitusmaalia. Rybar oli kuitenkin pelipäällä ja teki aika ajoin todella isoja koppeja. Kärpät pakotti taistelupelillään Pelicansin ottamaan riskin ja maalivahdin pois. Isännät hyödynsivät tilanteen, ja Julius Junttila siirsi kiekon tyhjiin. Junttilan maali jäi lopulta voitto-osumaksi, sillä lahtelaiset nousivat vielä taisteluun mukaan Janne Jalasvaaran laukauksesta. Lopussa Kärpät kaunisteli vielä lukemia, kun Junttila juoni Lammikolle paikan mistä maalata, ja näin ollen pisteet jäivät Ouluun lukemin 5–3.

Illan tehokkain pelaaja oli ykköskenttään noussut Junttila tehoin 1+2. Lammikko ja Puljujärvi kasvattivat omia saldojaan kahdella pointsilla. Patrik Rybar ansaitsee selkään taputuksia, kun häneen kilpistyi mukavat 30 kutia. Virkaveli Atte Tolvanen pysäytti 20.

Red Bull -kypärää kantanut ja syöttöpisteen saanut Topi Niemelä kommentoi ottelua tasaväkiseksi. Puolustuksessa sattui välillä nukahduksia, mutta tärkeillä hetkillä se piti.

Pelsu antoi hyvän vastuksen. Alku oli vähän heikko, mutta sitten parannettiin selkeästi. Kokonaiskuvassa meiltä ihan hyvä peli. Tehtiin viisi maalia ja päästettiin kolme, niin omissa voisi olla huolellisempaa, mutta tyytyväisiä voidaan olla.

Kärppien seuraavaa kotiottelua ei tarvitse odottaa kauaa. Ennen uudenvuodenaattoa maanantaina vierasjoukkue saapuu Kuopiosta. Kärpät – KalPa-otteluun löydät helposti alta olevasta linkistä.

Liput: Ticketmaster