22.10.2021

Kärpät taipui vieraskaukalossa Pelicansille maalein 4-2. Maalinteossa onnistunut Saku Mäenalanen nousi Liigan pistepörssin kärkeen.

Ottelun avauserässä alkoi toden teolla tapahtua vasta erän puolivälin jälkeen, kun Kärpät pääsi iskemään illan avausosuman. Saku Mäenalasen kauden kolmas maali sai kotijoukkueen vaihtopenkin ja kannattajat avaamaan äänihuuliaan, sillä ennen Mäenalasen maalipaikkaa kiekko osui vaihtopenkille menneeseen Juhamatti Aaltoseen. Pitkistä keskusteluista huolimatta maali ei muuksi muuttunut, ja Kärpät siirtyi 0-1 johtoon. Mäenalanen siirtyi maalillaan Liigan pistepörssin kärkeen, ja kakkossyötön napannut Topi Niemelä puolustajien pistepörssin ykköseksi.

Pelicans ei takaa-ajajana viihtynyt kauaa, sillä Miika Roine toi joukkueensa kauden ensimmäisellä maalillaan tasoihin vain puoltatoista minuuttia myöhemmin. Pelicans onnistui ohittamaan erässä 10 kertaa torjuneen Stanislav Galimovin erässä toisenkin kerran, mutta videotarkastuksen jälkeen osuma hylättiin maalivahdin estämisenä.

Isona miinuksena avauserästä mainittakoon se, että Ville Leskinen jätti ottelun kesken jo avauskympin aikana, kun Leskinen ja Mäenalanen törmäsivät yhteen Pelicans-puolustaja Mikko Kousan kanssa. Tilanteesta tuomittiin Kousalle estämisrangaistus.

Ottelun toinen erä oli maaliton ja pelillisesti erittäin tasainen. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Matias Rajaniemen kaksiminuuttinen, jota seurannutta ylivoimaa Kärpät ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään. Pelicansin maalilla Emil Larmi torjui erässä kahdeksan kertaa. Samainen määrä torjuntoja kirjattiin myös Stanislav Galimoville.

Päätöserän alussa kotijoukkue onnistui hyppäämään ottelussa kuskin paikalle. Henri Nikkasen 2-1 osuma syntyi Otto Kivenmäen ja Antti Tyrväisen esityöstä ajassa 42:25, ja ajassa 47:22 Leevi Tukiainen tuplasi Pelicansin johdon.

Hetkeä ennen erän puoltaväliä Kärpät punnersi itsensä maalin päähän, kun Ville Koivusen tulinen rannelaukaus ohitti Emil Larmin. Takaraudasta ulos ponnahtanut laukaus tarkasteltiin vielä videolta ennen osuman hyväksymistä. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Jesse Koskenkorva ja Ludwig Byström. Osuma jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun Miika Roine iski illan ja kauden toisen osumansa tyhjään maaliin ottelun loppuminuuteilla. Kolme pistettä Pelicansille lukemin 4-2.

Kärppien pelit jatkuvat jo huomenna, kun Helsingin IFK vierailee Raksilassa. Kärpät – HIFK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:00. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista.