06.04.2024

Kärpät – Pelicans 3-5

Yleisömäärä: 6050

Kärppien ja Pelicansin välisen semifinaalisarjan toinen ottelu pelattiin lauantaina Raksilassa. Joukkueet tarjoilivat eilisen tapaan vauhdikkaan ja värikkään ottelutapahtuman, jonka lopputulosta saatiin jännittää aivan viime metreille saakka.

Avauserän alussa vieraat onnistuivat karkaamaan kahden maalin johtoasemaan. Ensimmäisen kerran maaliverkko heilui Pelicansin kultakypärä Ryan Laschin toimesta, ja ajassa 03:36 hyökkääjä Antti Tyrväinen pääsi viimeistelemään lukemat 0-2. Erän loppuun vieraille vihellettiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta, mutta Kärpät eivät päässeet vielä kaventamaan tästä ylivoimatilanteesta.

Toisen erän alussa – välittömästi Pelicans-rangaistuksen päätyttyä – oli Kärppien kultakypärän vuoro onnistua. Teemu Turunen naulasi Ville Koivusen ja Joonas Kemppaisen alustuksesta kiekon ohi Niklas Kokon. Illan päätöserään lähdettiin kuitenkin lahtelaisten kahden maalin johdossa, sillä hyökkääjä Leevi Tukiainen viimeisteli vieraiden kolmannen täyosuman ajassa 37:24.

Kolmas erä tarjoili yhteensä neljä maalia – kaksi molempiin päihin. Keltamustien maalintekijöinä operoivat Arttu Hyry ja Miika Koivisto, kun taas Pelicansilta onnistuivat Lars Bryggman sekä Toni Utunen. Utusen 3-5 osuma tyhjään kärppämaaliin jäi illan viimeiseksi, ja tämän myötä turkoosipaidat ottivat toisen voittonsa ottelusarjassa.

Semifinaaleja jatketaan tiistaina Lahdessa, kun kiekko tippuu jäähän Isku Areenalla kello 18.30!