28.10.2020

Kärpät palasi karanteenin jälkeen kaukaloon, kun Pelicans vieraili Oulussa. Lahtelaisjoukkue oli illan taisteluparista kliinisempi ja vei pisteet mukanaan maalein 1-2.

Kärpät hallitsi pelivälinettä ottelun alun, ja erinomaisia maalipaikkoja oli tarjolla useampaankin otteeseen. Pelicans-vahti Patrik Bartosakin varusteet löysivät kuitenkin tiensä kiekon eteen kerta toisensa jälkeen, ja peli pysyi maalittomana. Erän puolivälin tienoilla Joona Huttulalle tuomittiin kaksiminuuttinen huitomisesta, ja vierasjoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta. Kärpät peitti kuitenkin maalipaikat erinomaisesti ja Justus Annunen toimi viimeisenä lukkona Kärppien puolustuspäässä. Bartosakille kirjattiin avauserässä kymmenen torjuntaa, Annuselle seitsemän.

Toisessa erässä pelinkuva pysyi hyvin samanlaisena kuin avauserässäkin. Kärpät oli vahvempi kiekollisessa pelissä, mutta maalinteko oli tervanjuontia hyvistä paikoista huolimatta. Erän ainoasta maalista vastasi Pelicansin Jonatan Tanus, joka pääsi iskemään vieraat johtoon huipputontilta ajassa 33:32. Syöttöpisteen maaliin kirjautti Iikka Kangasniemi.

Kolmannen erän alussa Pelicansin Alex Lindroos iski illan voittomaaliksi jääneen 0-2 osuman. Waltteri Merelä teki tilanteessa erinomaisen maskin, eikä Annunen nähnyt viivasta lähtenyttä laukausta. Toisen syöttöpisteen nappasi jälleen kerran Iikka Kangasniemi. Kärppien kiri käynnistyi ajassa 54:43, kun Miihkali Teppo toi kotijoukkueen maalin päähän kauden avausosumallaan. Syöttöpisteet kirjauttivat Ludwig Byström ja erinomaisella poikkisyötöllä maalin alustanut Jari Sailio. Osuma jäi ottelun lopun ylivoimasta huolimatta Kärppien ainoaksi, ja Pelicans voitti ottelun maalein 1-2.