29.01.2020

Kärpät aloittaa otteluviikkonsa tänään Kuopiossa, kun KalPa isännöi Kärppiä kello 18:30 alkavassa ottelussa.

Eilen bussilla Kuopioon matkustanut Kärpät pääsee ensi kertaa tällä viikolla tositoimiin, kun vieraskaukalossa vastaan asettuu KalPa. Viime aikoina Kuopiolaisten kone on yskinyt kotihallissa. Joulu-tammikuun kahdeksassa kotiottelussa kuopiolaisyleisö on saanut juhlia voittoa vain kahdesti. Vierasjäillä sen sijaan KalPa on haastanut sarjan kärkijoukkueita; Kaksi viikkoa sitten lauantaina kaatui JYP ja viikko sitten Tappara, kummatkin varsinaisella peliajalla. Noiden otteluiden väliin mahtui kotitappio kovaa nousua kohti kärkikymmenikköä tekevälle TPS:lle. Kärppien videovalmentaja Santeri Hilli odottaa illasta kovaa vääntöä.

Hieno haaste edessä. KalPa on perinteisesti vahva kamppailemaan, mutta sieltä löytyy myös sitä heille ominaista oveluutta. Sarjataulukkoa kun vilkaisee, niin ei tarvitse suuremmin analysoida, että ymmärtää mistä Kuopiossa pelataan. He taistelevat kynsin ja hampain playoff-paikasta.

Vaikka KalPan rosterista ei pistepörssin kärkinimiä löydykään, löytyy sieltä silti taitoa ja maalintekovoimaa. Joukkueen kultakypärä Balázs Sebok (8+24=32) on jo rikkonut oman yhden kauden piste-ennätyksensä, ja kokenut Matti Järvinen (13+13=26) on matkalla samaan temppuun. Joukkueen paras maalintekijä Kai Kantola (17+13=30) on niin ikään lähellä uransa parhaita lukemia maaleissa (19) ja pisteissä (33). Hilli nostaa kuitenkin illan isännistä esille muita nimiä.

Oululaislähtöinen Tuomas Vartiainen on varmastikin mielenkiintoinen seurattava oululaisfaneille. Vartsu on taitava ja nopeajalkainen, eikä varmasti kärppäkasvattina tarvitse hirveästi latausta tähän iltaan. Pakistossa Jesse Graham on pistänyt silmään. Hyvä, vahva luistelu ja hän viihtyy paljon kiekon kanssa.

Vartiainen teki liigadebyyttinsä Kärpissä kaudella 2016 – 2017.

Viime viikolla Kärpät pelasi kaksi ottelua, joista mukaan tarttui täydet kuusi sarjapistettä. Ilves kaatui torstaina Hakametsässä maalein 0-3, ja lauantaina Kärpät nousi maalin takaa rinnalle ja ohi TPS:ää vastaan. Lopputulos 3-2 Kärpille. Viime aikoina onnistumisia on tullut laajalla rintamalla, sillä viime viikon kuusi maalia kirjattiin kuudelle eri maalintekijälle.

Kärpät lähtee tämän illan otteluun ilman Jesse Puljujärveä. Hyökkääjän ilta päättyi viime lauantaina ottelun viime hetkillä otettuun 2+10 minuutin rangaistukseen. Syynä selästä taklaaminen. Rangaistus tarkoitti myös sitä, että Puljujärven kymppitili täyttyi, ja edessä on yhden ottelun huili. Puljujärven paikan ykkösketjun laidalla ottaa Aku Räty. 18-vuotias hyökkääjä on pelannut kuluvalla kaudella 24 ottelua Liigassa tehopistein 2+3=5. Myös Jasper Lindsten on sivussa tänään, kun Tino Metsävainio nousee pelaavaan kokoonpanoon. Torjuntavuoron saa Patrik Rybar. Kärpät tänään:

 

KalPa – Kärpät käyntiin Olvi Areenalla kello 18:30!