05.02.2020

Kärppien peliviikko koostuu kahdesta vierasottelusta. Tänään joukkue kohtaa Lahden Pelicansin Isku Areenalla kello 18:30 alkaen. Perjantaina vieraspeliviikko jatkuu Hakametsässä Tapparaa vastaan.

Maajoukkuekomennusten vuoksi joukkueen vahvuudesta puuttuu tällä viikolla muutaman pelaajan lisäksi myös päävalmentaja Mikko Manner. Päävastuu joukkueesta on nyt Lauri Mikkolan harteilla. Kärpät matkasi viikon ensimmäiseen vierasotteluun poikkeuksellisesti vasta pelipäivän aamuna. Virkaatekevän päävalmentajan mukaan poikkeuksellisesta matkustussuunnitelmasta huolimatta joukkueen päivään on saatu rakennettua hyvä, rutiininomainen ohjelma.

Lähtö oli aikainen, 7:30 startattiin Raksilasta. Lentokentällä syötiin aamupala, lennettiin Helsinkiin ja siitä bussilla Lahteen. Heti perille päästyä otettiin pelipalaveri, katsottiin ylivoimakuviot läpi. Siihen lounas päälle ja nyt kaikki latautuvat kohti illan peliä.

Kärpät ja Pelicans ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti, ja näistä otteluista Kärpät on napannut täydet yhdeksän pistettä. Pelicansin 46 sarjapistettä oikeuttavat tällä hetkellä sarjataulukossa sijalle 13. Matkaa pudotuspeliviivaan on jo 12 pistettä, ja lahtelaisseura onkin ryhtynyt toimenpiteisiin pelaajamarkkinoilla. Viimeisimpänä toimenpiteenä uutisoitiin eilen puolustaja Miihkali Tepon siirtyminen Pelicansista Kärppiin loppukauden ajaksi.

Kokoonpanomuutosten myötä useampi seuran tulevaisuuden kannalta tärkeä pelaaja saa arvokasta Liiga-kokemusta ja vastuuta. Uskonkin, että loppukaudella kaukalossa nähdään erittäin nälkäinen ja taisteleva joukkue,

kommentoi Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu seuran nettisivuilla.

Mikkolan mukaan pelaajaliikenne ei muuta suuresti lähtökohtia otteluun.

Erittäin yritteliäs ja työteliäs joukkue tulee vastaan. Kaikilla on iso halu näyttää ja olla pelipaikkansa arvoinen siellä. Vaikka miehiä on lähtenytkin, niin varmasti siellä moni jätkä saa itsestään paljon energiaa irti, sillä he pelaavat paineettomassa tilassa.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Raksilassa 28. joulukuuta. Tuolloin Oulun Energia Areenalla juhlistettiin Kärppien liiganousujoukkuetta vuodelta 2000. Ilta sai kotiyleisön riemuksi arvoisensa päätöksen, kun Kärpät nappasi ottelusta täydet kolme pistettä voitettuaan lahtelaiset lukemin 5-3. Tuossa kyseisessä ottelussa Pelicansin 3 – 2 -kavennusmaalin iskenyt Miihkali Teppo debytoi tänään Kärppäpaidassa. Kärppien kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen solminut Teppo saapui tiistaiaamuna Ouluun täydentämään keltamustien puolustusta. Mikkola kertoo, ettei kärppädebytantin niskaan ole asetettu suuria paineita. Uuden joukkueen viisikkopelaamisen sisäistäminen ja omien vahvuuksien käyttäminen ovat tärkeimpiä asioita.

Eilen käytiin vähän hänelle läpi, että minkälaisia asioita me pyritään tekemään pelissä. Ei tarvitse jännittää, tai kantaa huolta, sillä joukkue kyllä auttaa. Tärkeintä on päästä ensin kiinni tähän meidän hommaan viidellä viittä vastaan, mutta kyllä hänelle varmastikin alivoima-aikaa on tarjolla.

Teppo hyppää tänään Kärppien ykköspariin loukkaantumisestaan toipuneen Shaun Heshkan rinnalle. Teppo pelaa tämän viikon numerolla 33, mutta ensi viikosta alkaen mies kantaa numeroa 43.

Kärppien paras pistemies tuossa joulukuun taistossa oli hyökkääjä Julius Junttila, joka tahkosi illan aikana tehot 1+2=3. Junttila on parhaillaan Leijonien mukana Ruotsin EHT-turnauksessa eikä näin ollen Jullea nähdä tämän illan kokoonpanossa. Muita maajoukkuekutsun saaneita ovat maalivahti Patrik Rybar, hyökkääjä Michal Kristof sekä puolustajat Jakub Krejcik ja Topi Niemelä. Kärppien kakkosmaalivahtina toimii tänään 17-vuotias Leevi Meriläinen. Erinomaisen kauden Kärppien B- ja A-junioreissa pelannut kassari haistelee Liiga-vauhtia toista kertaa peliurallaan.

Leevi aloitti kautensa B:ssä, ja nyt hän on pelannut todella hyviä pelejä A:ssa. Nyt kun Blomma (Joel Blomqvist) on maajoukkueen mukana, niin Leevi pääsi meidän mukaamme. Treeneissä hän on näyttänyt vakuuttavia otteita. Hieno kausi nuorella pojalla tähän mennessä.

Kärpät tänään:

Pelicans – Kärpät käyntiin Isku Areenalla kello 18:30!