14.10.2023

Kärpät – Pelicans 3-2
Yleisömäärä 4823

Kärppien kolmen ottelun peliviikko sai parhaan mahdollisen päätöksen, kun joukkue kaatoi kotona Raksilassa Lahden Pelicansin. Tasainen kamppailu tarjoili yleisölle todellisen jännitysnäytelmän, sillä ottelun voittomaali syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Toinen erä ei startannut Kärppien osalta ruusuisesti, sillä ajassa 21:42 kotijoukkueelle vihellettiin joukkuerangaistus. Keltamustien alivoima piti kuitenkin koko kaksiminuuttisen eivätkä lahtelaiset päässeet avaamaan maalitiliään. Ottelun ensimmäinen osuma syntyi Teemu Turusen lavasta ajassa 28:50. Syöttöpisteen tähän nappasi ketjutoveri Joose Antonen.

Kolmannen erän puolivälin hujakoilla vieraat onnistuivat maalinteossa kahteen otteeseen. Maalien välissä pelikellossa ehti vierähtää ainoastaan 39 sekuntia. Näillä osumilla Pelicans kampesi itsensä hetkellisesti maalin johtoasemaan. Hyökkääjä Ville Heikkala iski varsin otollisella hetkellä kauden avausmaalinsa, kun se toi Kärpät tasoihin ajassa 52:01. Minuutit jäähallin mediakuutiolla vierivät, ja homma alkoi jo tuoksahtamaan jatkoajalta, mutta sitten ratkaisijan pestiä tarjottiin Joose Antoselle, joka otti roolin ilomielin vastaan. Heikkalan tapaan Antonen onnistui avaamaan kauden maalihanansa varsin tärkeässä paikassa. Kyseinen osuma jäi illan viimeiseksi ja se takasi Kärpille kolmen pisteen voiton!