27.04.2022

Peter Tiivola kahden vuoden sopimuksella Kärppiin

Hyökkääjä Peter Tiivola on solminut kevääseen 2024 ulottuvan sopimuksen Kärppien kanssa. Liigassa Tiivola on aiemmin edustanut Espoon Bluesia, Rauman Lukkoa sekä Porin Ässiä. Viime kaudella hän pelasi KHL-seura Dinamo Riiassa.

Kärppien urheilujohtaja Harri Aho kuvailee Tiivolaa monipuoliseksi ja vahvaksi keskushyökkääjäksi. Ahon mukaan Tiivola tuo joukkueen sentteriosastolle vahvuutta ja dynaamisuutta.

”Peter teki viimeisimmällä kaudellaan Liigassa hyvää tulosta ja ansaitsi sitä kautta paikkansa KHL:ssä. Hän on EHT-tason pelaaja, joka on osoittanut olevansa lähellä varsinaista kisapaikkaa, joka tuleekin varmasti olemaan seuraava steppi Peterin uralla. Äärimmäisen hienoa, että saatiin hänet meille!”

Peter Tiivola

Petter Emanuelsson jatkaa Kärpissä

Tehokkaasti Liigan runkosarjassa 2021-2022 debytoinut ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelsson edustaa keltamustia myös kaudella 2022-2023. Viime syksynä Kärppiin siirtynyt Emanuelsson tehtaili 52 pelaamassaan runkosarjaottelussa peräti 19 maalia. 

”Se on kova suoritus hyökkääjältä kuin hyökkääjältä. Petter on vahva laitavääntäjä, joka pystyy tekemään itse peliä ja on hyvä päättämään hyökkäyksiä. Olen erittäin iloinen siitä, että hän jatkaa meillä. Ensi kaudella häneltä voidaan odottaa vielä enemmän, kun edessä ovat jo tutut kuviot ja hän pääsee heti kauden alusta mukaan”,

kommentoi Aho.

Petter Emanuelsson

Kolmelle kärppäkasvatille jatkosopimukset

Kärpät on tehnyt jatkosopimukset puolustaja Jaakko Niskalan sekä hyökkääjien Ville Heikkalan sekä Arttu Hyryn kanssa. 

Niskalan sopimus kattaa ensi kauden. 23-vuotias puolustaja on lähtöisin Rovaniemeltä, mutta on edustanut Kärppiä jo U16-ikäluokasta saakka. Liiga-debyytin Niskala teki kaudella 2019-2020.

”Niskala murtautui viime kaudella pelaavaan kokoonpanoon ja ansaitsi paikkansa tuossa meidän joukkueessa. Hän on hyvä, kamppailuvahva nuori puolustaja, joka on jo ottamassa askeleita pelaavaan kuusikkoon.” 

Jaakko Niskala

Heikkalan, 22, jatkosopimus on kaksivuotinen. Kiimingin Kiekko-Pojissa kiekkouransa aloittanut Heikkala siirtyi Niskalan tapaan kaudella 2014-2015 Kärppien U16-joukkueeseen. Molemmat ovat U20 SM-sarjan kultamitalisteja keväältä 2019.

Heikkalan Liiga-debyytti nähtiin kaudella 2020-2021, kun hänet lainattiin Mestis-joukkue Kokkolan Hermeksestä takaisin kärppäpaitaan.

”Ville on erittäin energinen laitahyökkääjä, joka tekee pienetkin asiat joukkueen edun nimissä ja pyrkii siihen, että antaa joka vaihdossa itsestään 110 prosenttia. Hän on hyvin arvostettu pelaaja joukkueessa.”

Ville Heikkala

Hyryn, 21, pelaajasopimusta on jatkettu aina kevääseen 2025 saakka. Viime kaudella isoja kehitysaskelia ottanut Hyry nousi kevään pudotuspeleissä suureen rooliin.

“Arttu oli viime kaudella yksi läpimurtopelaajistamme ja otti ansaitusti paikan Liiga-joukkueesta. Hän on vahva ja kamppailuvoimainen pelaaja, joka tekee tärkeää työtä myös aloitusympyrässä.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että kaikki kolme päättivät jatkaa meillä!”

Arttu Hyry