04.02.2020

Kärpät solmi maanantai-iltana loppukauden kattavan sopimuksen Miihkali Tepon kanssa. Lahden Pelicansissa kahdella viime kaudella kiekkoillut 27-vuotias puolustaja saapui Ouluun tänä aamuna ja pääsi heti työnteon makuun uusien joukkuekavereidensa kanssa.

Finnairin lento AY433 laskeutui Oulun lentoasemalle tänä aamuna kello 8:18, kolme minuuttia aikataulusta myöhässä, kyydissään tuore kärppäpuolustaja, Miihkali Teppo. Aamuksi lähes kahteenkymmeneen miinusasteeseen kiristynyt pakkanen ei päässyt miestä yllättämään.

Tiesin mihin olen tulossa, joten olin varautunut hyvin.

Tepon aamu alkoi uuteen pukukoppiin, pelikavereihin ja joukkueen henkilökuntaan tutustumisella. Puolustajan omien sanojen mukaan vastaanotto oli lämmin, ja hän sai nopeasti hyvän kuvan joukkueen arjesta.

Vähän uutta vaatetta päälle ja tutustuttiin paikkoihin, äijiin, huoltoon ja valmennukseen. Vastaanotto oli todella hyvä, eilen tuli jo paljon puheluita täältäpäin. Olen saanut aika hyvän käsityksen joukkueen toiminnasta. Kaikki on mennyt kyllä yli odotusten.

Otto Karvinen oli yksi ensimmäisistä tervehtijöistä Kärppien pukukopissa.

 

Kopista löytyi paljon kaukalosta tuttuja kasvoja ja yksi entinen joukkuetoveri.

Tuttuja kasvojahan kaikki on kaukalosta, mutta lähes ketään en ole tuntenut aiemmin. Otto Karvisen kanssa olen pelannut A-junioreissa, ja Jari Sailioon olen törmännyt joitain kertoja.

Siirto tapahtui nopeasti. Kärpät kärsii akuutista pakkipulasta loukkaantumisten ja maajoukkuekomennusten myötä, ja hyväksi peruspuolustajaksi itseään luonnehtiva Teppo istui tähän yhtälöön täydellisesti.

Ehkä viikko sitten agentti sanoi, että tällainen mahdollisuus saattaisi olla. Ei siitä hirveästi kuulunut mitään ennen maanantaita, mutta sitten treenien jälkeen tuli puhelu, että nyt pitäisi lähteä Oulua kohti mahdollisimman pian. Pakkasin kamat Lahden kämpästä, lähdin Helsinkiin ja lensin tänään aamulla tänne.

Jos lähtö Lahdesta oli nopea, niin sitä on myös sinne paluu; Tepolla on edessään debyytti uudessa joukkueessaan juurikin Pelicansia vastaan. Ex-seuraa vastaan pelaaminen ei kuitenkaan ole miehelle täysin vieras tilanne, sillä viime ja tällä kaudella Teppo on kohdannut Pelicansin paidassa kasvattajaseuransa HIFK:n useampaan otteeseen. Näin nopea paluu vanhaan kotihalliin on kuitenkin yllättävää.

Se on kyllä aika erikoinen homma. Maanantaina kun kerroin jätkille, että lähden, niin kyllähän siellä muistuteltiin pitämään päätä ylhäällä kulmissa. Ihmeellinen paikkahan tämä on, mutta itse pelissä on varmaan aika samanlaiset fiilikset kuin silloin, kun kohtasin IFK:n ensimmäistä kertaa.

Teppo pääsi hyppäämään suoraan mukaan harjoituksiin.

 

Kausi lahtelaista vuoristorataa

Kuluvalla kaudella Teppo on pelannut Liigassa 44 ottelua tehopistein 2+5=7. Tehotilasto on kymmenen pinnaa pakkasen puolella, mutta tilastoja tuijotellessa on hyvä muistaa, että joukkueena Pelicansin kausi ei ole ollut helppo. Kahdeksan Liiga-kautta kattavan uran tilastot ovat kuitenkin hyvin tasaiset.

Kausi on mennyt henkilökohtaisella tasolla ihan OK siihen nähden, minkälaista vuoristorataa meidän pelaamisemme oli Lahdessa. Kun joukkue ei pärjää, niin ei siinä itselläkään aina mene niin vahvasti. Jos haluaa pelata hyvän kauden, niin kyllä joukkueellakin pitää mennä hyvin. Harvoin se niin menee, että yksi pelaaja pelaisi hyvin ja muut huonosti.

Teppo pelasi kuluvalla kaudella Pelicansissa 44 ottelua tehopistein 2+5=7. (Kuva: Tomi Natri)

 

Vuoristoratamaiseen kauteen mahtui myös yksi maali Raksilassa.

Pakki-pakki -syöttö ja sitten vaan vedettiin silmät kiinni lämärillä, kun ranteella ei ole mennyt koko kaudella.

Iisalmelaiset sukujuuret omaava Teppo on syntynyt ja kasvanut Helsingissä. Varhaisimmat kiekkomuistot omien pelien lisäksi ovat Nordikselta, HIFK:n peleistä. Vuosituhannen vaihteen jälkeen IFK:ssa pelasi paljon kovia nimiä, mutta pari pelaaja nousee ylitse muiden.

Lapsena isä vei paljon peleihin. Numero yhdeksän, Kimmo Kuhta ja Marek Zidlicky ovat sellaisia, keitä muistan ihailleeni.

Teppo teki Liiga-debyyttinsä kaudella 2013-14 IFK:n paidassa. (Kuva: Tomi Natri)

 

Ruuanlaittoa ja Valtaistuinpeliä

Toistaiseksi hotellissa asusteleva Teppo kertoo viettävänsä vapaa-aikansa ruuanlaiton, sarjojen ja elokuvien parissa. Ruuanlaitto on selvästikin miehellä hallussa, sillä reseptejä alkaa tulla kuin liukuhihnalta:

Oliwer Kasken kanssa tehtiin viime kaudella aika usein sellaista kana-pesto -pastaa, johon tuli Franksin tulista kastiketta vielä sekaan. Se on sellainen pelipäivien bravuuri. Casimir Jürgensilta opin sellaiset liha-aurajuustopihvit kerma-pippurikastikkeella. Lahdesta tarttui paljon hyviä reseptejä mukaan. Ruuanlaitto on kiva harrastus, koska siinä on aina jotain uutta. Ruokaohjelmista on kiva ottaa reseptejä ja ideoita mitä voi itse kokeilla. Se on kivaa ajanvietettä, kun tunnin-kaksi kokkailee ja lopuksi saa sitten hyvää ruokaa.

Hyvää ruokaahan kelpaa tietysti nauttia hyvän TV-sarjan ääressä.

Game Of Thrones on sellainen all-time suosikki itselle. Se valitettavasti loppui nyt, mutta pitää varmaan katsoa se uusiksi jossain vaiheessa.

Ilmiöksi muodostunut sarja aiheutti monelle fanille pettymyksen viimeisellä tuotantokaudellaan. Teppo oli yksi näistä faneista.

Kyllä olin vähän pettynyt siihen, se oli vähän hutaisemalla tehty. Se ei mennyt oikein yksiin sen sarjan kanssa lopulta.