12.01.2023

Sport – Kärpät 2-1 (VL)

Kärpät kohtasi torstai-iltana Sportin Vaasan Sähkö Areenalla. Kohtaaminen oli joukkueiden kolmas keskinäinen kuluvalla kaudella. Aiemmat kaksi ottelua olivat päättyneet Kärppien voittoon, mutta tänään voittajaksi voittomaalikilpailun jälkeen selviytyi Sport.

Ensimmäisen erän ensimmäisellä puolikkaalla Kärpät pääsi kahteen otteeseen ylivoimalle. Tulosta ei näissä syntynyt, ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-0.

Ottelun avausmaali kirjattiin Sportille ajassa 25:03. Osuman viimeisteli hyökkääjä Jesse Paukku. Tässä kotijoukkueen 1-0 johdossa edettiinkin aina kolmannen erän loppuminuuteille saakka, kunnes ajassa 56:23 kapteeni Atte Ohtamaa pääsi iskemään Teemu Turusen syötöstä Kärpät ottelussa tasoihin.

Maalittoman jatkoajan jälkeen loppuratkaisua lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailusta. Ainoan osuman kilpailussa onnistui iskemään puolustaja Valtteri Viljanen, ja näin ollen jaossa ollut lisäpiste jäi Vaasaan.