01.03.2022

Liigahallitus on vahvistanut ennen kauden alkua määriteltyjen poikkeussääntöjen käyttöönoton runkosarjasijoitusten kriteereiksi, koska kaikki joukkueet eivät pysty pelaamaan täyttä 60 ottelun runkosarjaa. Joukkueiden sijoitukset sarjataulukossa määräytyvät loppukauden osalta ensisijaisesti pistekeskiarvon perusteella.

Koronan aiheuttamien ottelusiirtojen johdosta siirtyneitä otteluita ei ole enää mahdollista siirtää myöhäisempään ajankohtaan. Liigahallitus ja Liigan johtoryhmä ovat todenneet, että tässä tilanteessa joudutaan viime kauden tapaan siirtymään pistekeskiarvon käyttöön.

Joukkueiden runkosarjasijoitukset määräytyvät pistekeskiarvon jälkeen seuraavassa järjestyksessä: 1. kolmen pisteen voitot, 2. maaliero, 3. tehdyt maalit.

Runkosarjan viimeinen kierros pelataan tiistaina 22.3.

Liiga ja Mestis mahdollistavat pelaajalainat poikkeustilanteissa

Suomen korkeimpien sarjatasojen seurat ovat sopineet tarvittaessa mahdollisuudesta tilapäisesti lainata pelaajia. Pelaajalainat ovat mahdollisia korkeintaan viikon mittaiselle ajalle Liiga-seurojen välillä sekä Mestis-seuroista Liigaan.

Tämän poikkeusmahdollisuuden käyttäminen edellyttää, että joukkueen terveystilanteen vuoksi olisi muuten riski ottelun peruuntumiselle. Poikkeussääntö on voimassa Liigan runkosarjan loppuun.

Lähde: Liiga.fi