07.12.2019

Tänään lauantaina katseet kääntyvät Oulun Energia Areenalle, missä pelataan liigakierroksen huippukamppailu. Helsingin IFK, vahvistettuna Ville Leskisellä, saapuu Raksilaan haastamaan Kärpät.

Kärpät harjoitteli itsenäisyyspäivän jälkeisenä aamuna tuttuun tapaan valmistautuen lähestyvän illan kovaan koitokseen. Vieraaksi saapuva HIFK tuo aina oman mausteensa kotipeliin, varsinkin nyt kun helsinkiläiset ovat jahtaamassa sarjakärkiä kiinni. Vastuuvalmentaja Mikko Manner muistaa, että jokainen kuluvalla kaudella käyty keskinäinen peli on ollut tasainen.

Kovia pelejä ovat olleet. Vieraskentällä olemme molemmat hävinneet, ja niissä olemme ehkä pystyneet luomaan enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja, mutta toisaalta vastustajalla on ollut huippupaikkoja enemmän. Pelissä, joka onnistuttiin täällä voittamaan, HIFK oli selkeästi pelillisesti parempi. Kaikki ovat olleet erilaisia pelejä.

Helsingin IFK sai hiljattain ison vahvistuksen, kun Kärpissä kasvanut ja vuosikausia luistellut Ville Leskinen teki stadilaisten kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Tämä ottelu on viime kauden kultakypärälle ensimmäinen punapaidoissa. Kirsikkana kakun päällä tänään pelataan Oulun Energia Areenalla.

Kärpille kulunut viikko on ollut onnistunut. Joukkue kävi hakemassa pisteet tiistaina Turusta ja torstaina kotihallissa KooKoo jätettiin tyhjin käsin. HIFK pelasi samoina päivinä kotiottelut ja voitti HPK:n, mutta taipui Ilvekselle. Illan osapuolet ovat sarjataulukossa sijoilla yksi ja viisi, mutta lähtökohdat ovat helposti unohtuneet siitä hetkestä, kun peli alkaa. Tänään täytyy olla hereillä, jottei Leskinen, pistepörssin kakkonen Teemu Turunen tai kukaan muu HIFK-pelaaja pääse tunkemaan liian vapaasti kohti maalia.

Maalissa pelaava Patrik Rybar joutuu siis jälleen kovaan testiin, mutta torstainen KooKoo-peli antoi varmasti itseluottamusta, jolloin Slovakian maajoukkuemies pysäytti peräti 37 kutia. Kärppien illan kokoonpanosta nostettakoon Topi Niemelä, joka palaa tauon jälkeen askiin. Jussi Jokinen kantaa kapteenin kirjainta. Kaikki kentälliset löytyvät otteluennakon alta.

Huippujännittävä ja -viihdyttävä kamppailu alkaa Oulun Energia Areenalla kello 17.00.

Liput: Ticketmaster