28.02.2020

Pudotuspelipaikastaan taisteleva KalPa isännöi tänään Kärppiä Kuopiossa. Kymmenentenä taulukossa majaileva KalPa on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, joten kasvojenpesu kotiyleisön edessä on varmasti kuopiolaisten tavoitteena.

Kärppien viikonloppu käynnistyy vierasottelulla Kuopiossa, kun Olvi Areenalla vastaan asettuu KalPa. Sarjapisteet ovat kriittisiä kaksi edellistä otteluaan hävinneelle KalPalle, sillä yhdeksän pisteen päässä väijyvä TPS elättelee edelleen haaveita pudotuspelipaikasta. Runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen 6-8 ottelua.

Kärpillä pelaamatta on seitsemän ottelua, ja ero kaksi ottelua enemmän pelanneeseen sarjakakkoseen Tapparaan on tällä hetkellä yhdeksän pistettä. Viiden ottelun voittoputkessa seilaava Kärpät on löytänyt peliinsä kaivattua energiaa ja raikkautta, sillä luistin on liikkunut viime otteluissa kevyen oloisesti, ja useampi hyökkäysketju on onnistunut luomaan maalipaikkoja ja painetta vastustajan päätyyn. Keskiviikon HPK-pelissä Kärppien maaleista vastasivat Julius Junttila, Michal Kristof, Janne Pesonen ja Juhamatti Aaltonen. 

Marraskuun lopussa loukkaantunut Pesonen palasi tositoimiin tammikuun viimeisenä päivänä, ja nappasi heti syöttöpisteen paluuottelussaan. Helmikuussa pelaamissaan yhdeksässä ottelussa konkarihyökkääjän lavasta on syntynyt tehopisteet 3+4=7. Pesonen, Aaltonen ja viime otteluun pelikuntoon toipunut Jussi Jokinen muodostavat tänäänkin Kärppien kakkosketjun, joka varmasti sytyttää erityisesti kokeneet kärppäfanit.

Tällä kokoonpanolla kohti illan kamppailua Kuopiossa:

Kärpät – KalPa tänään Olvi Areenalla kello 18:30!