18.12.2020

Hyökkääjä Jesse Puljujärvi lähtee tänään kohti Edmontonia, ja aloittaa valmistautumisen tulevaan NHL-kauteen.

Elokuussa 2019 Kärpät tiedotti Jesse Puljujärven liittyvän Kärppien vahvuuteen yksivuotisella sopimuksella. Elokuussa 2020 tuo sopimus sai vielä vuoden verran jatkoa, ja lokakuussa Edmonton Oilers tiedotti solmineensa Puljujärven kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Puljujärvi jatkoi lainasopimuksella Kärpissä aina tähän päivään asti. Nyt tuo ajanjakso Oulussa on tullut päätökseen, ja Puljujärvi matkustaa Edmontoniin valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen.

”On ollut ihan huikeat puolitoista kautta täällä. Ollut mahtava painaa täällä hommia ja tavoitella sitä omaa potentiaalia.”

Puljujärvi kertaa aikaansa Oulussa.

Keskustelu Puljujärven ympärillä on ollut aktiivista siitä lähtien, kun mies kesällä 2016 varattiin Edmonton Oilersiin koko varaustilaisuuden neljäntenä pelajana. Paikka auringossa ei auennut helpolla, sillä kausina 2016 – 2019 Puljujärvi pelasi 139 NHL-ottelua pistein 17+20=37 ja 53 AHL-ottelua pistein 15+22=37. Siirto Ouluun antoi Puljujärvelle mahdollisuuden kehittyä pelaajan ja kasvaa ihmisenä.

”Tulin Ouluun hakemaan kovia pelejä ja kehittämään itseäni. Valmennus ja joukkue ovat täällä huippuluokkaa, puitteet kunnossa ja ympäristö tuttu. Mahdollisuudet kehittyä pelaajana ja ihmisenä olivat optimaaliset.”

Kärpissä Puljujärvi pelasi puolentoista kauden aikana 72 ottelua tehopistein 31+34=65. Kaudella 2019 – 20 hän sijoittui runkosarjan pistepörssissä neljänneksi pistein 24+29=53. Pelillisesti Pulju oli joukkueensa johtavia pelaajia, ja kaudella 2020 – 21 hänestä tehtiinkin joukkueen varakapteeni. A-kirjain rinnassa oli osoitus siitä, että asioita on tehty hyvin, mutta se toi myös uudenlaista vastuuta arkeen.

”Pelillisesti sain olla isossa roolissa. Se varmasti kehitti minua ja toi lisää itseluottamusta. Myös henkisesti on täytynyt mennä koko ajan eteenpäin, ja varakapteenin rooli mahdollisti sen. Piti pystyä olemaan joukkueen esimerkkipelaaja arjessa ja peleissä. Olla parhaassa mahdollisessa kunnossa ja näyttää mitä se voittaminen vaatii.”

Puljujärvi lähtee kohti Edmontonia jo tänään. Perillä tiedossa on käytännön järjestelyjen hoitamista ja armotonta harjoittelua.

”Laitetaan kämppähommat ja muut perusjutut ensimmäisenä kuntoon. Sitten aletaan treenailemaan ja toivotaan, että pelit alkavat siellä mahdollisimman pian.”

NHL:n tavoite tällä hetkellä on päästä aloittamaan kausi tammikuun puolivälissä.


“Pulju #9 Limited Edition” -julisteiden myynti alkaa kello 14:00 osoitteessa karppakauppa.fi ja Kärppätoimistolla. A2-kokoisen nimmaroidun julisteen hinta 50€.