07.10.2019

Elokuun lopussa julkistettiin Jesse Puljujärven ja Kärppien välinen sopimus. 21-vuotias hyökkääjä pelasi Kärpissä viimeksi kaudella 2015-2016. Viimeiset kolme kautta hän on edustanut Edmonton Oilersin organisaatiota.

Puljujärvi on aloittanut vahvasti Kärppäpaidassa ja kantaa tällä hetkellä joukkueensa kultakypärää. Tehoja Liigan yhdeksässä ottelussa on syntynyt 3+5=8.

Miesten ja nuorten MM-joukkueita edustanut Puljujärvi oli vasta 13-vuotias, kun hän muutti jääkiekon perässä yksin Ouluun. Puljujärvi on hyvillään vuosia sitten tekemästään ratkaisusta.

Pikkupoika olin, tosi pieni vielä. Siinä oli semmoinen vaihe, että piti vähän miettiä mihin jatkaa. Torniossa ei oikein ollut joukkuetta, jossa pystyisi kehittymään. Oli hyvä ratkaisu tulla tänne. Täällä oli paljon apua, koulu, hyvä joukkue ja hyvä valmentaja. Kaikki toimi.

Puljujärvi eteni Kärpissä vauhdilla. Hyökkääjä oli vasta 15-vuotias pelatessaan ensimmäisen kerran A-nuorissa.

Nopeasti tuli kaikki ja painettiin pari vuotta vanhempien jätkien kanssa. Siinä aina vuosi vuodelta C-, B- ja A-junnut käytiin läpi. Ne olivat kivoja vuosia.

Ensimmäisen Liiga-ottelun Puljujärvi pelasi kauden 2014-2015 avauskierroksella. Vasta 16-vuotias hyökkääjä istutettiin heti ykkösketjuun. Tuossa ottelussa hän avasi myös pistetilinsä.

Yksi meidän ulkomaalaishankinta loukkaantui siinä aamujäillä ja pääsin heti ykköskenttään. Ensimmäinen peli oli Tapparaa vastaan ja edelliskaudella oli pelattu kovat finaalit heidän kanssaan. Siinä oli kyllä hieno peli päästä pelaamaan.

Miten erilainen kaveri nähdään kuluvalla kaudella, jos verrataan siihen Jesse Puljujärveen, joka pelasi Kärpissä kolme vuotta sitten?

Henkisesti ja fyysisesti paljon valmiimpi. Ei semmoiset pikkuasiat hetkauta ja pystyy varmemmin pelaamaan peli peliltä.