05.08.2020

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Puljujärvi, 22, edusti viime kaudella Kärppiä 56 ottelua tehopistein 24+29=53 ja muodosti tehokkaan tutkaparin yhdessä Juho Lammikon (22+29=51) kanssa. Torniolaislähtöinen Puljujärvi sijoittui Liigan runkosarjan pistepörssissä neljänneksi. Kausi oli miehen omien sanojen mukaan onnistunut sekä tuloksellisesti että oman kehityksen kannalta.

Viime kaudesta jäi kokonaisuutena tosi hyvät fiilikset. Joukkueessa oli hyvä henki ja voitimme paljon pelejä. Omakin peli tuntui hyvältä, ja pystyin ottamaan steppejä eteenpäin monissa pienissä asioissa.

Jos viime kaudella Puljujärvi pystyi kehittämään pieniä asioita omassa pelissään, on tulevan kauden tavoitteena kokonaisvaltaisuuden ja tasaisuuden kehittäminen.

Haluan olla voittava pelaaja joka ilta ja saada itsestäni sen parhaan esiin jokaisessa pelissä, jokaisessa vaihdossa. Oulussa minulla on hyvä ympäristö kehittymiseen ja mahtavia ihmisiä ympärilläni. Täällä on hyvä ottaa niitä seuraavia askelia omaa uraa ajatellen.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on iloinen Jessen päätöksestä jäädä Ouluun. Yhdeksi Liigan parhaista pelaajista noussut Puljujärvi tuo joukkueeseen paljon ratkaisuvoimaa. Kärpät taas tarjoaa nuorelle hyökkääjälle erinomaisen alustan kehittyä ja ottaa koko ajan suurempaa vastuuta joukkueen sisällä.

Jessen kannalta viime kausi oli napakymppi. Hän meni sekä pelillisesti että henkisesti eteenpäin ja tänä vuonna hän pyrkii ottamaan taas yhden askeleen lisää pelaajana. Hän on yksi Liigan valovoimaisimmista yksilöistä, joka tulee vetämään yleisöä joka puolella Suomea. Hänen tavoitteensa on NHL:ssä, ja uskon, että tämän kokemuksen kautta hän on taas vähän valmiimpi siihen. Ottajia oli varmasti joka puolella Eurooppaa, joten on upeaa, että Jesse valitsi jäädä Ouluun ja Kärppiin.

Puljujärven tilanne on ollut kesän aikana paljon esillä mediassa. Ahon mukaan kommunikointi Jessen ja hänen agenttinsa kanssa on ollut runsasta ja avointa.

Olemme käyneet Jessen ja hänen agenttinsa kesken hyvin avointa keskustelua siitä, mitä NHL:n puolella voi tapahtua. Jessellähän on oikeus tehdä sopimus NHL:ään, mutta kukaan ei tarkalleen tiedä mikä tilanne Pohjois-Amerikassa on ensi kauden suhteen. Tällä sopimuksella Jesse on Oulun Kärppien täysivaltainen jäsen ja tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta.

Puljujärvi liittyy mukaan joukkueharjoituksiin tulevana maanantaina.

 

Kausikortit kaudelle 2020 – 21 ovat nyt myynnissä. Etuosto-oikeus omalle paikalle päättyy 14.8.