05.11.2021

Kärpät isännöi KalPaa Oulun Energia Areenalla perättäisinä päivinä. Axel Rindell tekee ensiesiintymisensä Kärppien paidassa ja Mika Pyörälä palaa kokoonpanoon. Perjantai-illan ottelu käynnistyy Raksilassa kello 18:30.

Viime lauantaina edellisen kerran pelannut Kärpät pääsee taas tositoimiin oikein urakalla, kun joukkueella on edessään back-to-back -viikonloppu. Joukkueen viime viikonlopun vieraskiertueen tuloksena oli voitto ja tappio, kun perjantaina Jukurit oli parempi maalein 3-1, ja lauantaina Kärpät sisuuntui ottamalla 1-3 voiton SaiPasta Lappeenrannassa. Tänä viikonloppuna jaossa on kuusi tärkeää sarjapistettä, kun Kärpät taistelee asemistaan sarjataulukon kärkikuusikossa.

KalPalla ailahteleva alkukausi

KalPa saapuu Ouluun allaan voitto kotikaukalossa viime keskiviikkona. Aina voittomaalikisaan asti venynyt ottelu kääntyi KalPan eduksi lopulta numeroin 2-1. Tilastojen valossa Kuopiossa nähtiin erikoinen ottelu, sillä KalPa-vahti Eero Kilpeläiselle kirjattiin jatkoaika mukaan lukien vain 11 torjuntaa. Virkaveli Niclas Westerholm toisessa päässä sai hikoilla peräti 28 torjunnan verran.

Alkukauden läpi ailahtelevasti pelannut KalPa löytyy sarjataulukon alimmalta kolmannekselta, sijalta 11. Pelaamastaan 20 ottelusta joukkue on onnistunut raapimaan kasaan vain kolme varsinaisen peliajan voittoa, mutta useampi tasainen ottelu olisi voinut kääntyä kuopiolaisten eduksikin. Peräti kymmenen ottelua on venynyt yli varsinaisen peliajan. Noista otteluista KalPa on voittanut kolme.

KalPan selkeästi tehokkaimpana pelaajan alkukaudella on ollut keskushyökkääjä Miikka Pitkänen, joka on summannut 20 otteluun pisteet 7+9=16. Pirteästi on esiintynyt myös puolustaja Lasse Lappalainen, jolla on kasassa yhtä monessa ottelussa 4+6=10 tehopistettä. KalPan riveistä löytyy pari Kärppä-taustaista pelaajaa. Kasper Puutio pelannut 16 ottelua pistein 2+2=4 ja kolmatta kauttaan Kuopiossa pelaava Tuomas Vartiainen 20 ottelua pistein 1+2=3.

Pyörälä palaa kokoonpanoon – Rindell debytoi 

Viime aikoina isoista loukkaantumisista kärsinyt Kärpät on saanut sairastuvalta vuorostaan iloisia uutisia, kun Mika Pyörälä on tervehtynyt pelikuntoiseksi. Alkukaudella pelaamassaan 11 ottelussa kuusi maalia iskenyt hyökkääjä hyppää suoraan ykkösketjuun Saku Mäenalasen ja Juhamatti Aaltosen rinnalle. Pyörälän paluu aiheuttaa pientä liikehdintää myös muualla kokoonpanossa, kun Aleksi Mustonen siirtyy kolmosketjuun.

Kärppiin vastikään liittynyt puolustaja Axel Rindell pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa uudessa joukkueessaan. Paikka debyyttiottelussa löytyy kapteeni Atte Ohtamaan rinnalta ykkösparista.

Kärpät tänään:

Pyörälä – Mäenalanen – Aaltonen
Wellman – Bourke – Emanuelsson
Hermonen – Mustonen – Räty Ak
Koivunen – Hyry – Tieksola

Ohtamaa – Rindell
Byström – Niemelä T
Ronkainen – Niskala
Mourujärvi

Galimov
(Blomqvist)

Kärpät – KalPa tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!