01.04.2022

Kärpät – Ilves 3-2 (JE)
Otteluvoitot neljännesfinaalisarjassa tasan 2-2

Oulun Energia Areenalla koettiin Playoffs-huumaa koko rahan edestä, kun Kärpät ja Ilves ottivat yhteen neljännen kerran neljännesfinaalisarjassa. Ottelu oli jo kolmas peräkkäinen, joka venyi aina jatkoerään saakka. Lopulta ottelun ratkaisijan roolin otti ylivoimalla voittomaalin iskenyt Troy Bourke.

Kärpät sai otteluun kylmän alun, kun vierasjoukkue karkasi kahden maalin johtoasemaan 12 ensimmäisen peliminuutin aikana. Tämän jälkeen Joel Blomqvist korvasi Stanislav Galimovin kärppämaalilla. Erän viimeisillä minuuteilla Kärpille aukesi ylivoimatilanne, jonka seurauksena kotijoukkue onnistui iskemään tärkeän kavennusosuman hyökkääjä Tuukka Tieksolan johdolla. Ajassa 19:51 Tieksola viimeisteli Ville Leskisen ja Topi Niemelän syötöistä 1-2 maalin, ja näissä lukemissa siirryttiinkin ensimmäiselle erätauolle.

Seuraavat tilastomerkinnät syntyivät vasta kolmannessa erässä. 1-2 takaa-ajoasemassa Kärpät haki tasoitusta kuudella viittä vastaan, ja vain 22 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua kotijoukkueen sinnikkyys palkittiin. Raksilan upeasti mukana eläneen kotiyleisön tukemana Kärpät onnistui venyttämään loppuratkaisua. Ruotsalaiskaksikko Petter Emanuelsson ja Ludwig Byström alustivat ja Ville Leskinen viimeisteli osuman, joka siivitti ottelun jatkoerään.

Ajassa 76:56 Ilves sai rangaistuksen pelin viivyttämisestä, kun Simon Johanssonin purkukiekko lensi katsomoon. Kärppien ylivoima ei pettänyt, vaan 39 sekuntia myöhemmin Oulun Energia Areenan ilta sai arvoisensa päätöksen, kun hyökkääjä Troy Bourke ohjasi kiekon Ilves-maalin perukoille. Osuman myötä Kärpät tasoitti ottelusarjan kahteen kahteen.

Taistelu välieräpaikasta jatkuu heti lauantaina. Kiekko tippuu jäähän jo kello 17.00 Nokia Arenalla. Ottelua voi seurata suorana C Moresta ja Radio City Oulun Kiekkoradiosta.