05.09.2019

Oulun Kärpät voitti CHL:n kolmannessa lohko-ottelussaan Ranskan mestarin Grenoblen maalein 2-6 (1-1, 0-3, 1-2) ja sai kolme tärkeää pistettä. Onnistujia riitti laajalla säteellä, esimerkiksi debyyttipelinsä Mestarien liigassa luistellut Tuukka Tieksola oli yksi maalintekijöistä. Pelit jatkuvat lauantaina Bernissä.

Kuten aikaisemmissa CHL-peleissä, Kärpät aloitti ottelun erittäin aktiivisesti ja vaarallisesti. Jo avausminuutin aikana Grenoble sortui jäähyyn, joka antoi oululaisille paikan maaliin. Ensimmäinen ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta. Kärpät siirtyi johtoon ajassa 4:22 Sami Anttilan maalilla. Nopea laitahyökkääjä tunkeutui Grenoblen alueelle, syötti ketjukaveri Otto Karviselle laukaisupaikan ja ohjasi taidokkaasti kiekon ohi maalivahdin.

Grenoble nousi peliin mukaan erän puolivälissä. Molemmissa aikaisemmissa otteluissa maalin tehnyt Damien Fleury jatkoi maalitehtailuaan laukomalla kaukaa siniviivalta kiekon tarkasti yläkulmaan. Justus Annunen ei nähnyt pelaajamuurin takaa mitään, kun kiekko suhahti selän taakse.

Kärppien kone alkoi toimimaan paremmin toisessa erässä. Grenoble joutui rikkomaan nopeita oululaispelaajia, joka johti vieraiden ylivoimatilanteisiin. Hyvistä paikoista huolimatta Kärpät teki seuraavan maalinsa vasta erän loppuminuuteilla. Jesse Puljujärvi karkasi läpiajoon ja kiersi taidokkaasti maalivahti Lukas Horakin. Pian sen jälkeen Janne Pesonen löi irtokiekon Grenoblen maaliin. Erän kruunasi Jakub Krejcikin onnistuminen, kun puolustaja teki Kärppien illan neljännen.

Päätöserässä Grenoble nousi hetkeksi mukaan peliin, kun Antonin Manavian laukoi kahden pelaajan ylivoimalla kiekon maaliin. Kärpät ei päästänyt Grenoblea tuottamaan enempää ongelmia ja onnistui pitämään oman puolustuksensa ehjänä ottelun loppuun.

Kärpät kaunisteli kolmannen erän aikana lukemia kahdella maalilla. Juho Lammikko oli mukana molemmissa, kun ensin mies lakaisi Krejcikin laukoman irtokiekon sisään ja syötti myöhemmin Tuukka Tieksolan debyyttimaalin ajassa 53:33. Loppulukemiksi jäivät siis 2-6 ja Kärpät sai haettua Ranskasta kaipaamansa kolme pistettä.

Onnistujia riitti laajalla rintamalla. Anttilan, Krejcikin ja Lammikon lisäksi kahden tehopisteen kerhoon pääsi mukaan 17-vuotias Topi Niemelä, joka pelasi puolustuksessa Lasse Kukkosen parina.

Annunen torjui yhteensä 13 laukausta ja virkaveli Lukas Horak 33.

Kärpät jatkaa lauantaina CHL-vieraskiertuettaan Sveitsiin, missä vastassa odottaa sunnuntaina Oulussa vieraillut Bern. Tänään E-lohkon toisessa ottelussa isäntäjoukkue Bern hävisi Skellefteå AIK:lle rankkareiden jälkeen 4-5.

E-lohkon tilanne sen kuin tiivistyy. Kärpät on piikkipaikalla seitsemässä pisteessä, Bern ja AIK neljässä ja Grenoble kolmessa. Lohkovaihe on nyt puolivälissä.

(Kuva: Jussi Määttä)