13.11.2020

Kärpät kohtasi perjantai-iltana vieraissa Vaasan Sportin. Ottelutapahtumaa väritti joukkueiden erikoistilannepelaaminen, sillä illan viidestä osumasta peräti neljä syntyi ylivoimatilanteissa. Kärpät vei ottelun nimiinsä varsinaisen peliajan jälkeen lukemin 2-3.

Vaasalaisyleisön hartaasti odottama päivä koitti tänään, kun Sport pääsi pelaamaan kauden ensimmäisen kotiottelunsa uudistetulla Sähkö Areenalla. Kotijoukkueen ja vieraaksi saapuneen Kärppälauman keskinäinen kamppailu oli hyvin vauhdikas heti ottelun ensiminuuteista lähtien.

Ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettiin ajassa 02:13, kun Sport-puolustaja Juho Tommila sai kahden minuutin jäähyn koukkaamisesta. Kärpät oli tehokas ja iski kyseisellä ylivoimallaan ottelun avausosuman. Maali oli puolustaja Ludwig Byströmin käsialaa syöttäjinään hyökkääjät Michal Kristof ja Jussi Jokinen.

Kärppien ensimmäinen alivoimatilanne nähtiin erän jälkipuoliskolla, kun puolustaja Mikko Niemelä komennettiin jäähyboksiin poikittaisesta mailasta. Sport onnistui luomaan useita maalipaikkoja, mutta Kärppien puolustus piti pintansa viimeisenä lukkonaan läpi ottelun vahvasti esiintynyt maalivahti Justus Annunen.  Erätauolle siirryttiin lukemissa 0-1.

Sport onnistui illan toisella ylivoimallaan kärppäpuolustaja Libor Sulakin istuessa jäähyllä. Kotijoukkue oli ehtinyt pyörittää ylivoimaansa jo tovin, kun Turo Asplund sai kiekon haltuunsa. Hyökkääjä leipoi pitkään kiekon kanssa etsien tietä syötölle, mutta päättikin yllättäen ampua itse kohti maalia. Ratkaisu kannatti, ja tasoitusosuma villitsi kotiyleisön. Syöttöpisteet maalista merkittiin Sebastian Stålbergille ja Jesse Paukulle.

Pian tasoituksen jälkeen Michal Kristof oli erittäin lähellä onnistua maalinteossa, mutta Kärppien epäonneksi kiekko kilahti Sport-vahti Rasmus Reijolan selän takana tolpasta tolppaan käymättä sisällä maalissa. Vain hetkeä myöhemmin Kristof kuittasi tilanteen, kun puolustaja Niklas Nevalainen otti jäähyn kampituksesta ja Kärpät pääsi pyörittämään illan toista ylivoimaansa. Syöttäjiksi slovakialaishyökkääjän osumaan merkittiin Ludwig Byström ja Jussi Jokinen.

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 1-2. Ajassa 44:17 vielä viime kaudella Kärppiä edustanut puolustaja Aleksi Mäkelä sai jäähyn kiinnipitämisestä. Mäkelän istuessa rangaistustaan hyökkääjä Janne Kuokkasen onnistui kasvattaa Kärppien johtoasemaa. Vierasjoukkueen kolmanteen ylivoimamaaliin syötön antoivat illan tehokkaimmat pelimiehet, Michal Kristof ja Ludwig Byström.

Hyökkääjä Simon Suorannan kavennusmaali erän puolivälissä takasi sen, että ottelu pysyi kiivaana jännitysnäytelmänä loppuun saakka. Ajassa 57:19 Sportin päävalmentaja Risto Dufva otti joukkueelleen aikalisän, jonka päätteeksi Rasmus Reijola komennettiin maalilta vaihtoaihtioon. Vierasjoukkueen puolustus ja maalivahti olivat kuitenkin rautaa, ja ottelun loppulukemiksi jäi 2-3.

Pelit jatkuvat heti huomenna lauantaina kello 18:00 HIFK:ta vastaan Raksilassa! Liput lunastat kätevimmin Ticketmasterista. Tervetuloa kannustamaan!