11.01.2020

Tänään Oulun Energia Areenan jäällä nähdään klassisia kärppävärejä, kun illan isännät pukevat 60-luvun pelipaidat päälleen. Edessä on nostalginen sekä huippujännittävä ilta kärkisijoille nousseen Ilveksen saapuessa pitkästä aikaan Ouluun.

Kärpät aloitti peliviikon eilen perjantaina Turussa, mistä irtosi jatkoaikavoitolla kaksi sarjapistettä. Ylitöiksi päättyneen illan jälkeen joukkue suuntasi heti kotia kohti, sillä tänään Raksilan jäähallin ovet avautuvat jälleen, kun sarjakolmonen Tampereen Ilves tulee haastamaan oululaiset.

Kärpät ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Syyskuussa pelatuissa otteluissa Kärpät sai otettua kolme pistettä sekä kotona että vieraissa. Noista väännöistä on kuitenkin kulunut pitkä tovi, ja etenkin Ilves on kokenut tässä välissä isoja muutoksia. Tamperelaiset majailivat syksyllä sarjan häntäpäässä, mutta päävalmentaja Jouko Myrrän johdolla tupsukorvat ovat pelanneet todella laadukkaasti ja nousseet jo sarjakolmoseksi. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner uskoo Ilveksen antavan sellaisen vastuksen, joka testaa oululaisten nykyisen tason.

Vastustaja on sen verran kovaa luokkaa, että tämäniltainen on meille oiva mittari. On mahtavaa testata omaa osaamista ja nähdä, mihin se riittää. Vastassa on nopea ja hyvin roolitettu joukkue, joka on valmentajavaihdoksen jälkeen kerännyt meidän kanssamme eniten pisteitä. Hieno kärkiottelu tulossa, ja huippusuoritusta lähdetään hakemaan.

Ilveksen vikkelä rosteri tarjoaa Kärppien puolustukselle varmasti haastavan työvuoron. Vierasjoukkueesta löytyy ratkaisuvoimaa muun muassa Eemeli Suomen ja Arttu Ruotsalaisen muodossa. Tähtisentteri Ruotsalainen oli eilen pelipäällä, kun hän nakutti Sportin verkkoon hattutempun ja johdatti Ilveksen voittoon lukemin 5–2. Tamperelaisten kokoonpanosta täytyy nostaa myös nuorisokaartin lahjakkuudet Nuorten Leijonien tähti Matias Maccelli sekä viime kaudella Kärppien A-nuorissa tuhoja tehnyt Eetu Päkkilä.

Maalintekotaidon merkitys nousee tänäänkin avainasemaan, ja siksi on Kärppien onni, että kokoonpano saa kaivatun lisän takaisin. Joulukuun alusta loukkaantuneena ollut Mika Pyörälä on jälleen pelikuntoinen ja ottaa tutun paikkansa ykköskentän laidalta. Valitettavasti, Kärppien kokoonpano kokee myös takaiskun, sillä Jussi Jokinen on lihasvamman vuoksi tänään sivussa. Maalilla torjuu eiliseen tapaan Patrik Rybar ja luukulla vahtii Joel Blomqvist. Nuorten Leijonien mukana ollut Justus Annunen on vielä flunssan kourissa.

Mamba ottaa Speden ilomielin takaisin miehitykseen eikä epäröi laittaa häntä nuorten Juho Lammikon ja Jesse Puljujärven ketjuun.

Hän on monipuolinen ja kokenut pelaaja, joka varmasti auttaa joukkuetta omalla esimerkillään, työmäärällään ja pienten asioiden voittamisella. Eihän mikään joukkue pärjää ilman hyviä pelaajia, ja Pyörälä kuuluukin eliittipelaajana sellaisiin, jotka tekevät joukkueesta paremman.

Kärpät tänään:

Raksilassa palataan ajassa taaksepäin, kun Kärpät tuo 60-luvulla nähdyt pelipaidat takaisin. Joukkue pelaa avauserän keltapunaisissa väreissä, jonka jälkeen suurin osa pelipaidoista viedään ravintola Routaan myytäväksi. Tietyt paidat ilmestyvät nettihuutokaupaan, ja voit lukea lisää paitamyynnistä seuraavasta linkistä: Retro-pelipaidat

Katseet kääntyvät kohti Oulua kello 18.30, kun kärkikamppailu ja taistelu isoista pisteistä alkaa. Tervetuloa hallille!

Liput: Ticketmaster

Näissä väreissä Kärpät aloittaa illan ottelun.