08.01.2022

Kärpät kohtaa tänään poikkeuksellisessa iltapäiväpelissä Mikkelin Jukurit. Kiekko tippuu Oulun Energia Areenalla jäähän kello 15:00. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Kärpät avasi vuoden 2022 kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan menneenä keskiviikkona. Tapahtumarikas peli näytti karkaavan selvin luvuin Ilvekselle, mutta Kärpät taisteli itsensä vielä loppuhetkillä maalin päähän. Palkintoa taistelu ei kuitenkaan tuottanut, sillä täydet kolme pistettä matkasivat Tampereelle luvuin 5-6.

Tänään Kärpät saa vastaansa Liigan kuntopuntarin kärkijoukkueen, Mikkelin Jukurit.

Illan vieras hyvässä muistissa

Kärppien ei tarvitse kaivella muistoja mikkeliläisjoukkueesta kovin kaukaa. Jukurit vieraili Oulussa joulukuun lopussa, ja taisteli itselleen voiton tasaväkisestä pelistä lukemin 1-2. Jukurit on voittanut joukkueiden molemmat keskinäiset ottelut tällä kaudella. Kolmas kohtaaminen käydään tänään, ja joukkueet asettuvat vastakkain seuraavan kerran maaliskuun 2. päivä Mikkelissä.

Jukurit on Liigan kuumin joukkue kymmenen, viidentoista ja kahdenkymmenen pelin otannalla, ja mikkeliläiset taistelevat paikasta sarjataulukon kuuden parhaan joukossa. Tällä hetkellä sijoitus on seitsemäs, mutta matkaa kolmanteen sijaan on vain neljä pistettä. Jukurit on hävinnyt viimeisestä 17 ottelustaan varsinaisella peliajalla vain yhden.

Aaltonen ja Niskala sisään – Tieksola ja Rindell ulos

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään pienimuotoista liikennettä. Aku Räty hyppää kakkosketjun vasempaan laitaan Tuukka Tieksolan tilalle, ja Rädyn paikan kolmosessa ottaa Juhamatti Aaltonen. Puolustuksessa Axel Rindell tekee tilaa Jaakko Niskalalle.

Kärpät tänään:

Mäenalanen – Pyörälä – Leskinen
Räty – Bourke – Emanuelsson
Koivunen – Mustonen – Aaltonen
Hermonen – Koskenkorva – Hyry

Ohtamaa – Niemelä M
Byström – Niemelä T
Teppo – Niskala
Ronkainen

Galimov
(Blomqvist)

Kärpät – Jukurit tänään poikkeuksellisesti kello 15:00 alkaen. Suora lähetys ottelusta C Moressa.