15.02.2020

Tänään Helsinkiin matkustanut Kärpät kohtaa kello 17:00 alkavassa ottelussa HIFK:n. Eilisen haavat on suurelta osin nuoltu, ja tänään jaossa on uudet kolme pistettä. Kärpät lähtee otteluun ilman Jakub Krejcikiä.

Eilinen Niklas Bäckströmin juhlailta kääntyi Oulussa murhenäytelmäksi, kun Helsingin IFK ryösti pisteet tylysti maalein 1-5. Kärpät aloitti ottelun vahvasti, mutta palkintoa ei tullut. Juho Keränen ja Sebastian Dyk takasivat vieraille 0-2 johdon ensimmäiselle tauolle. Vaikka Kärpät nousikin maalin päähän Janne Pesosen tyylikkäällä maalilla, ei kelkka käätynyt kotijoukkueen eduksi. Viimeistään Otto Paajasen erittäin kyseenalainen 1-4 maali kolmannen erän puolivälissä tappoi ottelun. Loppuunmyyty Oulun Energia Areena ei saanut illalleen arvoistansa päätöstä.

Oulun Energia Areenan AV-järjestelmä päätti paria tuntia ennen eilisen ottelun alkua pitävänsä tänään hieman vapaata, joten ottelun alkuseremoniat ottivat askeleen perinteisempään suuntaan. Kärppien maalivahtivalmentaja Ari Hilli oli usean tuhannen muun ihmisen kanssa yhtälailla harmissaan tekniikan pettämisestä, mutta Niken ja Ilkka Mikkolan puheenvuorot herättivät tunteita ja ajatuksia.

Tekniikka harmillisesti vähän petti, mutta kuten urallaan monia kertoa, Ilu ja Nikke joutuivat yllättävään tilanteeseen. Sitten on pitänyt vaan keksiä miten se tilanne ratkaistaan. Hieno tapahtuma saatiin ongelmista huolimatta, mutta harmi, että peli jäi meiltä sitten vähän piippuun.

Bäckströmiä neljä kautta valmentanut Hilli kehuu Niken työmoraalia ja uskoo sen jättäneen Ouluun jäljen, joka näkyy tänä päivänäkin Raksilan pukukopissa.

Tullessaan meille Nikke osoitti iha uskomatonta sitoutumista harjoitteluun ja pelaamiseen. Hän on ollut tienraivaaja Oulun Kärppien kulttuurissa, ja sitä esimerkkiä pyritään vaalimaan edelleen joka päivä.

Tänään on Kärppien vuoro pukeutua valkoiseen ja luistella loppuunmyydyn vierasyleisön eteen. Kauden viidestä keskinäisestä ottelusta Kärpät on voittanut ainoastaan yhden, eikä Nordikselta olla poistuttu voittajana kertaakaan. Voitto ei ole tänäänkään tarjolla helpolla, sillä IFK:lla on allaan kaksi vahvaa ottelua. Kaikki olosuhteet huomioon ottaen latausta tästä illasta ei varmasti puutu. Hillin mukaan tällaiset ottelut valmistavat joukkuetta kevääseen.

Nämä ovat hyviä mini-playoffeja. On tärkeää pystyä nollaamaan edellinen ottelu nopeasti ja siirtämään ajatukset tähän päivään. Lyhyessä ajassa pitää pystyä korjaamaan virheitä ja paikkaamaan omaa peliä niillä osa-alueilla, joissa eilen epäonnistuttiin. Peli alkaa tänään nolla-nollasta, ja meidän tehtävämme on pelata paremmin kuin eilen.

Eilen paluuottelunsa Kärpissä pelannut Juhamatti Aaltonen esiintyi tappiosta huolimatta pirteästi. Muutaman jääkiekko-ottelun urallaan nähnyt ketju Jussi Jokinen – Janne Pesonen – Juhamatti Aaltonen loi ottelun alusta saakka maalipaikkoja ja Kärppien illan ainokainen olikin tämän kolmikon käsialaa. Jokinen karvasi kiekon ja Aaltonen tarjoili erinomaisen paikan 1-2 osuman viimeistelleelle Pesoselle.

Saatiin hyvä pelaaja Ouluun. Juhamatti näytti heti olevansa hyvässä kunnossa ja hyvällä itseluottamuksella liikkeellä. Kun tuo ketju saa yhteispeliä koko ajan paremmaksi ja paremmaksi, niin heistä on varmasti paljon iloa kevään aikana.

Kärppien kokoonpanosta puuttuu tänään Jakub Krejcik, joka jätti eilisen ottelun kesken toisen erän puolivälissä. Ensimmäisten arvioiden perusteella Krejcik on sivussa runkosarjan loppuun.

Kärppien kokoonpanossa nähdään Krejcikin lisäksi vain pieniä muutoksia. Joona Huttula nousee tšekkipuolustajan tilalle ykköspariin, ja Jesse Koskenkorva saa pelivuoron Aku Rädyn tilalla nelosketjussa. Maalissa aloittaa Patrik Rybar. 

Kärpät tänään:

HIFK – Kärpät tänään Helsingin jäähallissa kello 17:00!