18.02.2020

Kärpät kohtaa keskiviikkoiltana Oulun Energia Areenalla Vaasan Sportin.

Vaasan Sportin kausi 2019 – 20 ei ole ollut helpoimmasta päästä. 22 pelatun kierroksen jälkeen joukkueella oli kasassa ainoastaan neljä voittoa ja kuusitoista sarjapistettä, ja tämä sai seurajohdon reagoimaan. Konkarivalmentaja Risto Dufva korvasi viime kaudesta Sportia valmentaneen Ari-Pekka Pajuluoman. Hetken aikaa näytti, että kurssi kääntyy, mutta merkittävää parannusta vaasalaisten pelissä ei nähty. Sarjajumbona majaileva Sport on kerännyt 49 pelatusta ottelusta yhdeksän voittoa varsinaisella peliajalla ja kolme sen jälkeen. Yksi varsinaisen peliajan voitoista tuli juuri Kärppiä vastaan.

Sport voitti joulukuussa Vaasassa pelatun ottelun. Joukkueen ykköshahmona toimi maalivahti Niko Hovinen, joka pysäytti 26 laukausta 2-1 voitossa. Päätöserään 2-0 johdossa lähtenyt Sport antautui kerran, mutta Jari Sailion kavennusosuma jäi Kärppien illan ainoaksi. Työteliäs ja taisteleva kotijoukkue otti puolustusvoiton.

 

Takana back-to-back -viikonloppu

Sportilla on allaan kaksi tiukkaa taistelua sarjataulukon toiselta sijalta löytyvää Tapparaa vastaan. Viime perjantaina Sport nousi maalin takaa tasoihin ja joukkueet taistelivat 1-1 tasatilanteessa aivan kolmannen erän viimeisille minuuteille asti. Ottelun voittomaali syntyi Tapparan Alexander Ytterellin lavasta ajassa 55:06. Loppulukemat 1-3 viimeisteli Jere Karjalainen kuusi sekuntia ennen ottelun päätöstä. Lauantaina Tampereella Tappara siirtyi 1-0 johtoon ottelun puolivälissä ja ajassa 52:17 Alexander Ytterell tuplasi johdon. Sport taisteli maalin päähän Santeri Haaralan osumalla, mutta pelikello oli vaasalaisia vastaan. Tappara voitti ottelun maalein 2-1.

Kärppien viikonloppu täyttyi kahdesta huippuottelusta HIFK:ta vastaan. Vierasjoukkue oli voitokas kumpanakin iltana; perjantaina IFK haki 1-5 voiton Oulusta, ja lauantaina Kärpät oli Nordiksella parempi maalein 1-4. Janne Pesonen iski maalin kumpanakin iltana, ja Juhamatti Aaltonen teki paluun kärppänuttuun Pesosen ja Jussi Jokisen rinnalla. Aaltonen kirjautti perjantai-iltana Kärppien ainoaan maaliin syöttöpisteen. Pelillisesti Aaltosen ensimmäiset ottelut olivat erinomaisia. Luistin liikkui odotettuun tapaan ja Aaltosen ketju onnistui luomaan kummassakin ottelussa nipun maalipaikkoja.

 

Puolustaja kultakypäränä

Veikkauksen kultaista kypärää Sportissa kantaa tällä hetkellä puolustaja Valtteri Viljanen. Porilaislähtöinen puolustaja on iskenyt 49 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 4+24=28, mikä oikeuttaa Liigan puolustajien pistepörssin seitsemänteen sijaan.

 

Kärkipaikalle tungosta

Sport-ottelu käynnistää Kärppien kolmen ottelun viikon. Kotiottelun jälkeen joukkue suuntaa viikonlopuksi Kaakkois-Suomeen ensin SaiPan ja sen jälkeen KooKoon vieraaksi. Tämän viikon jälkeen joukkueella on runkosarjaa pelaamatta enää kahdeksan ottelua. Taistelu sarjan kärkipaikasta on tiivis. Tappara väijyy kahden pisteen päässä ja KooKoolla matkaa kärkeen on kahdeksan pistettä. Kärppien etu on kuitenkin se, että joukkue on pelannut yhden ottelun muita vähemmän.

 

Lipputarjouksia

Veikkauksen etuasiakkaana saat keskiviikon otteluun kaksi lippua yhden hinnalla! Tarjous on voimassa ainoastaan osoitteessa veikkaus.fi

Otteluun saat myös kaksi lippua yhden hinnalla näyttämällä lipun oston yhteydessä viime perjantain HIFK-ottelun lippua tai kausikorttia. Tarjous ei koske areenapaikkoja ja se on voimassa ainoastaan Oulun Kärppien toimistolla ja pelipäivänä Oulun Energia Areenan lipunmyynnissä.

Opiskelijakortilla saat huomiseen otteluun A- tai L-kulmauksen istumapaikan hintaan 13,5€ sis. käsittelykulut. (norm 22,5€) Tarjous voimassa vain Kärppätoimistolla ja ennen ottelua. Oulun Energia Areenan lipumyynnissä.

Kärpät – Sport Oulun Energia Areenalla keskiviikkona 19.2. kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!