30.11.2019

Marraskuun viimeisessä ottelussa soi rock n’ roll, kun Oulun Kärpät isännöi teemaottelussa Lappeenrannan SaiPaa. Isännät pyrkivät takaisin raiteilleen eilisen HIFK-tappion jälkeen ja tarjoaa Raksilan kotiyleisölle varmasti viihdyttävää jääkiekkoa. Aatu Räty nousee kokoonpanoon.

Kärpät ja SaiPa kohtaavat toisen kerran tällä kaudella. Viimeksi joukkueet tapasivat Lappeenrannassa lokakuun alussa, jolloin oululaiset jättivät vastustajansa nollille ja voittivat 0-2. Joukkueet ovat sen jälkeen kasvaneet ja kehittyneet yhtenäisemmäksi, joten tänään tarina voi olla täysin erilainen. SaiPa majailee sarjataulukossa yhdeksäntenä ja haluaa varmasti kasvattaa eroa playoff-viivan alapuolella oleviin joukkueisiin. Kärpät on piikkipaikalla neljä pistettä edellä Tapparaa.

Päävalmentaja Tero Lehterän suojatit pelasivat niin ikään eilen ja kävivät hakemasta Vaasasta voiton lukemin 0-1. Niclas Westerholm pelasi kauden toisen nollapelinsä ja Topi Piipponen laukoi voittomaalin viimeisellä minuutilla. Tuossa pelissä vastuusta nauttivat tutut nimet, kun Robin Salo kellotti yli 24 minuuttia askissa sekä David Bernhardt reilut 22, ja samoja määriä voi odottaa myös tänään Oulussa. Liigassa vuosia tuhoa kylvänyt Tomas Zaborsky jäi tällä kertaa kiikaritehoille, mutta Kärppien täytyy olla aina hereillä, kun lappeenrantalaisten kultakypärä on kaukalossa. Slovakialainen johtaa esimerkillään ja on 25 pelissä tilastoinut tehot 8+15.

Kärpille sattui tilastokummajainen eilen, kun maalisarake jäi nollille ensimmäistä kertaa runkosarjassa sitten syyskuun 2018. Kauden toisessa varsinaisen peliajan tappiossa kaatui myös hurja 17 pelin mittainen pisteputki. Vastuuvalmentaja Mikko Manner löytää tilanteesta positiivisia asioita ja muistuttaa, ettei tapahtuneeseen kannattaa jähmettyä kiinni.

Eilen vastustaja oli vähän epätoivoisempi kuin me ja se näkyi maalille menoina ja laukausten blokkauksina. Ehkei me ansaittu eilen sitä kuuluisaa kohtalon pomppua. Tänään on uusi mahdollisuus. Jääkiekossa on se hyvä puoli, että pelejä tulee nopeasti uudestaan, joten tappion jälkeen on hyvä mahdollisuus näyttää joukkueen arvoja ja mistä joukkue on tehty.

Kärppien kokoonpanoa on ruuvailtu eilisestä. Michal Kristofin loukkaannuttua Aatu Räty palaa Liiga-miehistöön ja ottaa paikkansa kolmoskentän keskeltä. Jussi Jokinen pelaa keskellä Julius Junttilan ja Radek Koblizekin välissä. Maalilla torjuu Patrik Rybar ja Joel Blomqvist vartioi luukkua.

Mamba ei lähde latomaan suuria odotuksia nuoren Aatu Rädyn niskaan, mutta toivoo tältä kypsää pelaamista joukkueelle. SaiPa on hyökkääjälle mieluista vastustaja, sillä hän onnistui maalinteossa Lappeenrannassa.

SaiPa-pelin onnistuminen voi toimia hänelle itseluottamusruiskeena.  Ne ovat varmasti mieluisia asioita kärppäkannattajille, kun omia kasvatteja pääsee pelaamaan Liigassa. Aina kun nuori pelaaja hyppää pitkästä aikaan kehiin, niin häneltä ei odoteta muuta kuin sitä, että hän on hyvä joukkuepelaaja. Aatu on keskushyökkääjä, ja keskushyökkääjän tehtävä on tehdä laitahyökkääjistä parempia omalla työmäärällä ja esimerkillä. Kärpissä arvostetaan sellaisia pelaajia, jotka käyttäytyvät hyvin ja joiden kehonkieli kentällä on sellainen, että siitä huokuu joukkuepelaamisen piirteitä. Sitä odotetaan Aatulta, kuten kaikilta muiltakin.

Kokoonpano löytyy ennakon alta kokonaisuudessaan.

Tänään on paikka kääntää vene takaisin oikein päin ja tarjota rokkia myös pelikentällä. Tämäniltainen ottelu on teemapeli Saturday Rocks.

Peli alkaa poikkeuksellisesti kello 18.30, mutta jäähallin ovet avataan yleisölle jo 17.00. Hallin käytävillä ja ravintola Roudassa on Happy Hour ja tunnelmaa lisää livebändi Duo Kuokkanen & Järvenpää. Lisäksi Kärppäkaupoissa on Black Weekend -tarjouksia!

Liput: Ticketmaster