11.03.2023

Kärpät – Jukurit | 2-6

Runkosarjan päätöskierroksella oli jaossa Kärpille suora puolivälieräpaikka ja Jukureille neljännesvälieräpaikka. Kärpillä se oli omasta pelistä kiinni, mutta Jukurit tarvitsi apua myös muilta.

Oulun Kärpät lähti otteluun taistelemalla – joukkue tiesi mitä on pelissä. Jukurit kuitenkin onnistui ujuttamaan kiekon Leevi Meriläisen taakse ajassa 02:05, ja tästä sisuuntuneena Kärppälauma lähti hyökkäyspäähän kulmahampaat esillä. Ensimmäinen erä mentiinkin loppuun kotijoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoa. Tulostaululla lukemat eivät kuitenkaan muuttuneet, joten erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen 0-1 johdossa.

Toinen erä oli kammottava isku keltamustille. Jukurit latoi kiekkoa maaliin jopa kolme kertaa eikä kotijoukkue saanut pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Taistelua ei kuitenkaan missään vaiheessa lopetettu, koska tiedettiin, että näistä on tällä kaudella noustu monta kertaa. Toiselle erätauolle siis numeroin 0-4.

Kolmanteen erään lähdettiin tiedostaen faktat. Maali kerrallaan, nousua rakentaen ja tavoitteena runkosarjan kuudes sija. Päävalmentaja Lauri Marjamäki herätteli joukkuetta vaihtamalla maalinsuulle Niclas Westerholmin. Erittäin kovan taiston takana oli ensimmäinen maali, joka syntyi kolmannen erän neljännellä minuutilla. Ludwig Byström suti kiekon sisään ja toi oululaisille sen pienen toivonkipinän. Vain noin kahden minuutin kuluttua tästä Jukurit viimeisteli viidennen maalinsa. Kärppien viimeisen maalin tähän peliin teki Kasper Björkqvist erän puolivälissä. Viimeisen niitin arkkuun iski Jukureiden Markus Oden, kun kiekko lipui tyhjään maaliin Kärppien yrittäessä takaa-ajoa ilman maalivahtia. Lopputuloksena siis 2-6.

Huippujännän runkosarjan lopun tulokset tarkoittavat lopulta sitä, että Oulun Kärpät aloittaa playoffs-urakkansa Kouvolan KooKoota vastaan maanantai-iltana Raksilassa. Nyt kaikki hallille kannustamaan joukkue pitkään kevääseen!