09.03.2020

Kärpät saa tiistaina vieraakseen Rauman Lukon, joka taistelee vahvasti runkosarjan kakkossijasta. Kummallakin joukkueella on runkosarjaa pelaamatta kolme ottelua.

Runkosarjan viimeinen viikko pitää Kärppien osalta sisällään kolme ottelua. Huomenna Kärpät isännöi Lukkoa, torstaina vieraillaan Vaasassa ja runkosarja kruunataan kotiyleisön edessä lauantaina 14.3. ottelulla Porin Ässiä vastaan.

Kärppien ja Lukon runkosarjan neljäs ja viimeinen keskinäinen kohtaaminen käydään huomenna Oulun Energia Areenalla kello 18:30 alkaen. Kärpät on jo sarjasijoituksensa varmistanut, mutta Lukko käy edelleen kiivasta taistelua sarjan kakkossijasta. Ottelun verran enemmän pelannut Tappara on kahden pisteen päässä, joten lopputulema on täysin raumalaisten omissa käsissä.

Tasaiset tilastot

Kärpät voitti joukkueiden kaksi ensimmäistä keskinäistä kohtaamista, mutta viimeisimmässä ottelussa Lukko vei pidemmän korren. Kaikki sarjapisteet on jaettu varsinaisella peliajalla. Kärppien voitot ovat irronneet maalein 4-2 ja 0-2, ja Lukko voitti tammikuussa Raumalla pelatun ottelun maalein 3-1.

Lukko on pelannut tilastojen valossa erinomaisen kauden. Yhteneväisyyksiä Kärppien kanssa löytyy useammalla osa-alueella. Tehtyjen maalien tilastossa Kärpät ja Lukko jakavat kärkisijan 181 osumalla, ja päästetyissä maaleissa Lukko on toisena – juurikin Kärppien takana. Kärpät on päästänyt 107 maalia, Lukko 118. Kummankin joukkueen ylivoimat ovat sarjan keskikastia, mutta alivoimapeli on ollut rautaista. Kärppien alivoima on toiminut 88,46% varmuudella, Lukon vastaava numero on 86,73%.

Pistepörssin kärkipäässä tungosta

Lukon tehokkain pelaaja, Justin Danforth, löytyy koko Liigan pistepörssin toiselta sijalta. 54 ottelussa tehopisteet 24+31=55 iskenyt kanadalaishyökkääjä on tasapisteissä Ilveksen Eemeli Suomen (25+30=55) kanssa, mutta Suomi on iskenyt yhden maalin enemmän. Kärppien Jesse Puljujärvi (23+29=52) ja Juho Lammikko (22+29=51) ovat myös iskuetäisyydellä.

Lukolla alla murskavoitto

Vaikka KooKoo nappasikin lauantaina Raksilasta jatkoaikavoiton, on Kärpät kerännyt sarjapisteitä nyt yhdeksästä perättäisestä ottelusta. Lukon ainoa kauneusvirhe seitsemästä viimeisimmästä ottelusta on viime viikon keskiviikkona kärsitty 6-3 tappio erinomaista kautta pelaavalle KooKoolle. Lauantaina joukkue murjoi SaiPan kotikaukalossaan maalein 8-0. Justin Danforth iski ottelussa tehopisteet 1+3=4.

Playoffsit ovat pian täällä

Runkosarjan voiton varmistanut Kärpät saa neljännesfinaalivastustajansa pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta. Paikkansa ensimmäisellä kierroksella ovat jo varmistaneet KalPa, Ässät ja JYP. Seitsemänneltä sijalta löytyvällä HPK:lla on vielä teoreettiset mahdollisuudet suoraan pudotuspelipaikkaan, mutta IFK:lla on kuuden pisteen kaula, kun kummallakin joukkueella on pelaamatta kolme ottelua. Kärppien vastustaja löytyykin mitä todennäköisemmin Kuopiosta, Porista tai Jyväskylästä.

Playoffs-kausikorttien ja ensimmäisen kahden ottelun irtolippujen myynti on käynnissä. Kausikorttilaisten etuosto-oikeus on voimassa torstaihin 12.3. asti, joten mikäli oma paikka pudotuspeleihin on vielä varmistamatta, kannattaa toimia pian!

Kärpät – Lukko huomenna Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!