07.03.2024

Kärpät – KooKoo 6-2

Yleisömäärä: 5011

Kärpät kohtasi torstaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan KooKoon. Oululaiset olivat tänään tehokkaampia selkein 6-2 lukemin, ja kolme ansaittua sarjapistettä siivitti Kärpät Liiga-kierroksen päätteeksi sarjataulukon kolmannelle sijalle.

Ennen ottelun alkua palkittiin eniten Veikkauksen kultakypärää runkosarjan aikana kantanut Teemu Turunen, eniten Alumnien tähtiä kauden aikana kerännyt Ville Koivunen ja eniten Makkein pellaaja -äänestyksessä ääniä kahminut Atte Ohtamaa. Heti avauserän kärkeen Koivunen väläytti näytteen siitä, miksi mies on napsinut lukuisia jaossa olleita tähtiä kauden mittaan, sillä ajassa 0:19 hän iski Kärpät 1-0 johtoon. Vielä saman erän aikana Turunen seurasi esimerkkiä viimeistelemällä kotijoukkueen toisen maalin. 2-1 osuma syntyi ylivoimalla.

Toisessa erässä nähtiin yksi täysosuma. Tämä syntyi Tommi Kivistön lavasta. Ajassa 35:31 syntynyt maali oli puolustajalle kauden ensimmäinen.

Päätöserän alkupuolella Kärpät karkasi ensin kolmen maalin johtoon Julius Junttilan toimesta, ja vain hetkeä myöhemmin keltamustat nappasivat 5-1 johtoaseman Joonas Kemppaisen maalilla. Erän puolivälin tienoilla KooKoo-hyökkääjä Teemu Engberg onnistui kaventamaan lukemia 5-2. Ajassa 53:35 KooKoo lähti toden teolla hakemaan lisää kavennusosumia, kun maalivahti Oskari Setänen sai valmennukselta käskyn luistella vaihtoaitioon. Vieraiden takaa-ajo tyssäsi viimeistään 4-1 maalista vastanneen Junttilan uusintaiskuun. Tyhjään KooKoo-maalin toimitettu kiekko sinetöi Kärpille puhtaan 6-2 voiton!