13.04.2021

Tappara – Kärpät 4-2

Kärpät koki tiistai-iltana Liigan viimeisellä runkosarjakierroksella harmittavan tappion Hakametsässä, kun Tappara oli viikon toisessa joukkueiden välisessä ottelussa parempi lukemin 4-2. Kärppien maalit viimeisteltiin konkaripuolustaja Shaun Heshkan ja kapteeni Mika Pyörälän toimista. Pyörälän 4-2 -kavennusosuma oli miehelle peräti kahdessadas maali Liigan runkosarjassa.

Illan päätteeksi Kärpät ja Tappara vaihtoivat asemiaan sarjataulukossa Tapparan noustessa neljänneksi ja Kärppien tipahdettua lopulta seitsemänneksi. Oululaiset olivat Liiga-kierroksen päätteeksi tismalleen samoissa pisteissä Lahden Pelicansin kanssa, mutta paremmalla maalierolla lahtelaiset lunastivat itselleen paikan kuuden parhaan joukossa ja neljännesfinaaleissa.

Kärpät kohtaa jo torstaina playoffsien ensimmäisellä kierroksella Sportin Vaasassa. Tämän vaiheen pelijärjestelmää on tiivistetty ja otteluparien jatkaja selviää kahdessa ottelussa CHL:n playoffs-otteluista tutulla järjestelmällä. Kahden ottelun maaliero ratkaisee, kumpi joukkueista jatkaa neljännesfinaaleihin.

To 15.4. kello 18:30 Sport – Kärpät
Pe 16.4. kello 18:30 Kärpät – Sport

Kahdeksan parhaan joukkueen välillä pelattavat neljännesfinaaliottelut käynnistyvät maanantaina 19.4. Ne pelataan normaalioloista poiketen paras viidestä –järjestelmällä. Sama pelijärjestelmä on käytössä myös semifinaaleissa ja finaaleissa. Neljännesfinaaleista alkaen sarjojen kaksi ensimmäistä ottelua pelataan peräkkäisinä päivinä kotiedun saavan joukkueen kotikaukalossa.