03.10.2019

Kärpät ja Ässät väänsivät kaksi erää maaleitta tasaväkisessä kamppailussa. Maalivahdit tuntuivat olevan voittamattomia, mutta lopulta Juho Lammikko onnistui ohjaamaan kiekon sisään päätöserässä. Patrik Rybar pelasi ensimmäisen nollapelinsä. Seuraava kotipeli on tulikuumaa Tapparaa vastaan.

Illan peli oli kahden erinomaisen maalivahdin kamppailu. Daniil Tarasov joutui taipumaan lopulta sen ainoan ratkaisevan kerran ja Patrik Rybarin pitäessä nollan Kärpät vei Ässiltä pisteet osumin 3-0 (0-0, 0-0, 3-0).

1.erä

Ottelun ensimmäinen erä tuskin jää aikakirjoihin kaikkien aikojen klassikkona. Ässät oli alkuun nopea ja pääsi luomaan heti vaarallisia paikkoja kohti Patrik Rybarin vartioimaa maalia. Pikkuhiljaa Kärppien peli alkoi kulkemaan ja ylivoimalla joukkue olikin lähellä osua. Ainoastaan maalivahti Daniil Tarasovin hienot pelastukset pitivät lukemat kiikareilla. Ässävahti urakoi 14 torjunnan verran ja Rybar 7.

2.erä

Ei maaleja myöskään toisessa erässä. Tahtipuikko vaihtoi omistajaa nopeaan tahtiin, mutta kumpikaan ei pystynyt hyödyntämään paikkojaan. Juho Lammikon terävä veto hipaisi Tarasovin hanskaa ja toisessa päädyssä Rybar torjui lähes sokkona ja makuuasennossa kiekkoja. Yleisö odotti maaleja ja ne jätettiinkin kaikki päätöserään.

3.erä

Tänään maalivahti joutui antautumaan vain kerran. Tarasov päästi kiekon taakseen 43. peliminuutilla, kun Lammikko ohjasi Mikko Niemelän lähettämän kiekon maaliin. Tämän jälkeen armoton taistelu jatkui entistä kiivaampana. Ässät oli monesti lähellä tasoitusta, mutta kiekko pomppi Kärppien eduksi ja Rybar pelasi syksyn parhaan pelinsä. Ottelu ratkesi Otto Karvisen ja Lammikon lisäosumiin, jotka molemmat tehtiin tyhjään nuottaan. Näin ollen Kärpät säilytti pisteet Oulussa ja voitti 3-0.

Rybar joutui urakoimaan ensimmäisen Liiga-nollapelinsä eteen 28 laukauksen verran. Tarasov oli Ässien kantavia voimia ja torjui 31 kertaa. Kärppien maalivahti kehui vastustajaa sekä kotijoukkueen alivoimaa ottelun jälkeen

Molemmat joukkueet ovat erittäin hyviä puolustamaan. Nämä pelit ovat meille hyviä kehityksen kannalta. Ässät oli hyvä karvaamaan ja he saivat muutaman läpiajon sitä kautta, mutta selvisimme niistä. Alivoiman onnistumiset kasvattavat itseluottamusta ja olemme tehneet paljon töitä sekä katsoneet videoita, jotta se toimisi.

Seuraavaksi Kärpät pelaa lauantaina vierasottelun Lappeenrannassa. Joukkue pelaa Raksilassa ensi viikolla 12. lokakuuta, kun Liigan kärkijoukkue Tappara saapuu haastamaan oululaiset. Liput tulikuumaan otteluun ovat myynnissä Ticketmasterissa!