26.08.2020

Kärpät kohtasi harjoitusottelussa JYPin Keuruulla, KeuPa HT:n kotihallissa. Erinomainen yhteispeli ja Patrik Rybarin torjunnat siivittivät Kärpät 0-3 voittoon.

Avauserässä Kärpät oli hienokseltaan hallitsevampi osapuoli. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 7:33, kun Shaun Heshka pääsi ohittamaan Markus Ruusun. Syöttöpisteet maaliin kirjasivat Jesse Puljujärvi, sekä debyyttiotteluaan pelannut Cody Kunyk. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kärppien 0-1 johdosa.

Kärppien ylivoima onnistui toisen erän alussa, kun Libor Sulak tarjoili kiekon laukaisupaikkaan Jesse Puljujärvelle. Vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus oli kuitenkin riittävän tarkka ja terävä, sillä se painui maalin etukulmasta sisään. Kakkossyötön maaliin nappasi Mika Pyörälä. Osuma jäi toisen erän ainoaksi.

Kärpät kaunisteli kolmannessa erässä vielä loppulukemat 0-3 taululle, kun erinomaisessa vireessä harjoituskaudella ollut Tino Metsävainio onnistui maalinteossa. Maaliin ei merkitty syöttäjiä.

Ottelun maalivahtikaksikosta huomattavasti työllistetympi oli JYPin Markus Ruusu, joka torjui 39 kiekkoa. Kärppien maalilla nollapelin varmoin ottein torjunut Patrik Rybarille kirjattiin 20 torjuntaa. Slovakialaisvahdin iltapuhteeseen mahtui myös yksi torjuttu rankkari, kun Rybar pysäytti Robert Rooban yrityksen kolmannessa erässä.

Kärppien päävalmentaja oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen Keuruulla.

Juuri semmoista peliä, mitä halutaankin pelata; koko ajan sattuu ja tapahtuu molemmissa päissä. Oli paljon hyviä jaksoja missä luotiin hyviä paikkoja, mutta oli myös niitä jaksoja missä kohellettiin. Kukaan ei kuitenkaan jäänyt mököttämään tai syyttelemään niiden tilanteiden jälkeen.

Kärppä-debyyttinsä tehnyt Cody Kunyk oli odottanut pelejä pikkulapsen innolla. Kanadalaissentteri oli tyytyväinen omaan peliinsä ja nautti Jesse Puljujärven ja Mika Pyörälän välissä pelaamisesta.

He ovat todella taitavia pelaajia, joten minun on helppo hypätä pelaamaan heidän kanssaan. Molemmat osaavat syöttää ja laukoa, joten tästä kaudesta tulee varmasti todella hauska heidän kanssaan.

Kärppien pelit jatkuvat huomenna Tampereella, kun joukkue osallistuu 3v3 SuperSeries -turnaukseen.