06.11.2020

Kärpät kohtaa perjantai-illan ainoassa liigaottelussa Lappeenrannan SaiPan. Ottelu käynnistyy Oulun Energia Areenalla kello 18:30.

Kärpät saa viikon pääteeksi vieraita idästä, kun SaiPa saapuu Ouluun. Kärpät kohtasi keskiviikkona HPK:n, ja jännittävä ottelu venyi aina jatkoajalle asti. Lopulta jatkoajalla pelin Kärppien eduksi ratkaisi Jesse Puljujärvi. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa valmentaja Lauri Mikkola

Peli oli kaksijakoinen. Meiltä hyvä startti peliin, mutta HPK käänsi ensimmäisen erän lopun itselleen vahvalla tekemisellä. Toisessa erässä saatiin peliä vähän paremmin kasaan, ja kolmas erä oli aika tasainen.

Nihkeästi kautensa aloittaneet lappeenrantalaiset katkaisivat pitkän tappioputkensa viime lauantaina, kun joukkue kaatoi voittolaukauskisan päätteeksi kotikaukalossaan niin ikään HPK:n. Kärppien leirissä tiedostetaan illan vieraiden haastava tilanne, ja puolustaja Ludiwg Byströmin mukaan yksikään sarjapiste ei tule helpolla.

Tiedämme, että he ovat vaikeassa tilanteessa sarjataulukossa, mutta tässä sarjassa on aina vaikea saada pisteitä. Meidän täytyy olla tänään varpaillamme, jos haluamme kolme pistettä.

Jo viime kaudella erinomaisesti esiintynyt Byström on ollut alkukaudella iskussa. Joukkueensa suurimmat peliminuutit kantanut ruotsalainen on sisäisen pistepörssin kolmantena tehoin 2+6=8. Yhdeksän pelatun pelin jälkeen tahti on siis melkein piste per peli. Byströmin mukaan laukauksen kehittämiseen on laitettu tunteja kesän aikana. Byström on myös yksi joukkueensa ahkerimmista laukojista.

Treenasin laukausta kesän aikana. Aina jos maalilla on ruuhkaa, niin yritän toimittaa kiekon sinne. Joskus se menee sisäänkin, mutta olen yrittänyt vain saada kiekkoa maalille.

Loponen mukaan pelaavaan kokoonpanoon

Kärpät esittelee kotiyleisölleen tänäänkin uuden pelaajan, kun Kalle Loponen pelaa ensimmäisen liigaottelunsa Raksilassa. Liigadebyytti miehen vyöltä löytyy jo, sillä oikealta ampuva puolustaja pelasi yhden ottelun kaudella 2018 – 19. Kuopiossa pelattu ottelu päättyi KalPan jatkoaikavoittoon maalein 4-3. Loponen kirjautti peliaikaa 10:11 ja laukoi kahdesti. Numerolla 3 pelaava Loponen löytyy tänään seiskapakin tontilta.

Kärppien kokoonpanossa jatkaa keskiviikkona ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Arttu Hyry, joka pelaa tänään nelosketjussa yhdessä Aatu Rätyn ja Tino Metsävainion kanssa. Kärpät tänään:

Kärpät – SaiPa tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!