30.11.2019

Kärpät ja SaiPa eivät viettäneet maalirunsasta lauantai-iltaa Raksilassa, kun peli päättyi oululaisten hyväksi 2-1. Avauserän tapahtumat enteilivät selvää voittoa, mutta vierasjoukkue puristi kovaa ja laittoi yleisön varpailleen päästessään pelin lopussa maalin päähän. Seuraavalla viikolla on yksi peli vieraissa ja kaksi kotona.

Kärpät nousi takaisin jaloilleen eilisen pettymyksen jälkeen ja kaatoi kotiyleisön edessä Lappeenrannan SaiPan lukemin 2–1 (2-0, 0-0, 0-1). Avauserässä isännät rokottivat kahdesti ylivoimalla, mutta kolmatta helpottavaa osumaa ei koskaan syntynyt ja SaiPa sinnitteli iskuetäisyydellä.

1.erä

Kärpät oli liukkaammalla jalalla liikkeellä ja hallitsi kiekkoa todella vahvasti. Pelin paine pysyikin vieraiden kenttäpuoliskolla, ja maalin tuoksu leijui ilmassa. Avausmaali syntyi silti vasta 13. minuutilla, kun Kärpät pelasi ensimmäistä ylivoimaansa. Jakub Krejcik ja Ludwig Byström pelasivat tilaa Julius Junttilalle, joka jaksoi odottaa maalivahdin liikettä ja tykitti kiekon komeasti häkkiin. Maali oli Jullelle Liigan runkosarjan sadas.

Tästä tilanteesta kului vain sekunteja, kun SaiPa otti seuraavan rangaistuksensa. Tulos oli sama. Juho Lammikko nosti laidalta kiekon maalille, minne Radek Koblizek oli pujotellut. Hyökkääjä otti syötön vastaan ja siirsi kiekon rauhassa ohi maalivahdin. Tauolle siirryttiin lukemissa 2–0.

2.erä

Toisessa erässä ei tullut tilastomerkintöjä ja lukemat säilyivät muuttumattomana. SaiPa sai enemmän paikkoja aikaiseksi, muttei mitään liian vaarallisia Patrik Rybarille. SaiPan päädyssä oli maaliverkko heilua, kun erän jälkimmäisellä puoliskolla kiekko tarttui Jari Sailion lapaan, mutta maalivahti Niclas Westerholm venyi upeasti patjoineen tielle.

3.erä

Päätöserässä nähtiin tiukkaa vääntöä molemmilta osapuolilta. SaiPa oli laittanut uuden vaihteen silmään, joka näkyi vierasjoukkueen karvauspelissä ja kiekon nopeassa siirtelyssä. Kärpillä oli paikat paketoida peli, mutta Westerholm ei nöyrtynyt ja antoi SaiPalle toivoa. Erän ainoa maali syntyi 58. minuutilla, kun SaiPa pelasi ylivoimaa. Monien pomppujen kautta kiekko päätyi Joni Nikkon lapaan ja läheltä lähtenyt veto oli liian liukas Rybarille. Kärpät kesti lopun painostuksen kuitenkin tyylikkäästi ja saalisti SaiPasta toisen voiton tällä kaudella.

Rybarin ilta oli siinä mielessä hankala, sillä pelissä oli vaiheita, jolloin tehtävää ei ollut ollenkaan. Hän torjui 13 laukausta ja Westerholm pysäytti 28.

Rajapyykin ylittänyt Junttila myönsi pelin jälkeen, että pelistä olisi voinut tulla helpompi, jos maaliverkko olisi helähtänyt useammin.

Tasainen vähän väsyneiden joukkueiden peli. Kyllä me parempia olimme kenttäpelissä, kuten numerot näyttävät, mutta olisi siinä ollut paikkoja tehdä enemmänkin. Lopussa meinasi mennä jännäksi, kun SaiPa pääsi kaventamaan. Mutta ansaittu voitto meille.

Kärppien Liiga-urakka jatkuu ensi viikolla kolmen ottelun merkeissä. Näistä ensimmäinen pelataan tiistaina, kun pelipaikkakuntana on Turku. Torstaina edessä on KooKoo-matsi ja itsenäisyyspäivän jälkeen lauantaina on klassikko Kärpät – HIFK. Junttila odottaa jälleen kerran työntäyteistä viikkoa.

Siellä on TPS tekemässä uutta nousua. Keskitytään siihen peliin ekana, mutta sen jälkeen on pari kotipeliä. Päästään sitten pikkujouluilemaan joukkueen kanssa lauantaina.

Liput torstain ja lauantain kotiotteluun ovat myynnissä. Liput löydät helpoiten Ticketmasterista.