30.09.2023

Vuodesta 2017 saakka Oulun Kärpät Oy:n hallituksen on muodostanut viisikko Heikki Kontsas (puheenjohtaja), Pasi Hagman, Petri Harju, Jari Pirinen ja Arto Ylimartimo. Nyt hallitukseen on liittynyt kuudes jäsen, 49-vuotias Sami Paihonen.

Paihonen on prosessitekniikan diplomi-insinööri, joka on tehnyt työuransa pitkälti digitaalisten palveluiden kehittämisen parissa. Taustaa löytyy Nokian, Samsungin sekä muiden isojen IT-yritysten palveluksesta. Tällä hetkellä hallituksen uusin tulokas työskentelee ohjelmisto- ja palveluyhtiö Digialla, joka toimii muun muassa Liigan digitaalisten alustojen kehittäjänä ja kumppanina. Paihonen vastaa Digian digitaalisten palveluiden liiketoiminnasta. Hallitukseen hän tuokin mukanaan vuosien kokemuksen ja tietämyksen digitaalisten alustojen kehittämisestä.

”Digitaalisuus on vielä monessakin mielessä vähän sellainen kummajainen. Ei sitä kannata ainakaan pelätä, sillä kyllä se niin on, että mikä voi digitalisoitua digitalisoituu. Asiat ylipäänsä etenevät nopeasti ja tiedonmäärä on niin valtava, että on pakko ottaa myös teknologiaa käyttöön. Samalla tavalla kuin nuo jääkiekkojoukkueet analysoivat omaa suoritustaan, niin samanlaista se on myös yrityksen sisällä. Paljon on dataa ja koko ajan pitäisi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Esimerkiksi sosiaalinen media on nykyään todella armoton paikka. Kaikki virheet ja kaikki mitä teet siellä, menee heti julkiseksi ja jää julkiseksi. Tämä johtaa siihen, että me ollaan aika tarkkoja siitä, mitä sanotaan ja julkaistaan. Mutta toisaalta nykyaikaan kuuluu sellainen läpinäkyvyys, niin ei siinä voi oikein lähteä himmailemaan. Omalta osaltani pyrin auttamaan siinä, miten pysyisimme järjissämme tässä kovassa vauhdissa.”

Paihonen kertoo olevansa kova penkkiurheilija, ja Kärpät on kulkenut miehen matkassa läpi tämän elämän. Juniorina itsekin Kärpissä kiekkoillut Paihonen kertoo seuranneensa Kärppien otteita kaikki nämä vuodet, vaikka asuinpaikka töiden vuoksi on vaihdellut mantereelta toiselle. Tällä hetkellä Oulussa asusteleva Paihonen käy kausikorttilaisena vaimonsa kanssa säännöllisesti paikan päällä seuraamassa matseja.

”Kyllä minulta Kärppäsydän löytyy. Tunteenpalo jääkiekkoa ja Kärppiä kohtaan on täällä pohjoisessa voimakas. IT-puolella ei tällaista ilmiötä juurikaan ole, eli otan tämän ihan rikkautena vastaan.”